Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεθέαση

Υψηλές τηλεθεάσεις της ΕΡΤ λόγω Ολυμπιακών

Την τελετή έναρξης παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 635.000 τηλεθεατές

Στις πρώτες θέσεις της τηλεθέασης βρίσκεται ξανά η ΕΡΤ, αυτή τη φορά λόγω της μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η επιλογή των Γάλλων διοργανωτών, για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, να πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, στις όχθες του Σηκουάνα, δίπλα στα εμβληματικά τοπόσημα της πόλης, προκάλεσε υψηλό τηλεοπτικό ενδιαφέρον.

Η ΕΡΤ1 αλλά και η ΕΡΤ3, στην οποία υπήρχε καθ’ όλη τη διάρκεια της τετράωρης και πλέον μετάδοσης διερμηνεία και στην ελληνική νοηματική γλώσσα, σημείωσαν αθροιστικό μερίδιο τηλεθέασης που έφτασε το 43,4%. Μάλιστα, για ένα τουλάχιστον λεπτό, η τηλεθέαση ξεπέρασε το 53%. Ήταν κατά το πρώτο ημίωρο της μετάδοσης, όταν είχε αρχίσει η εμφάνιση των εθνικών αποστολών στις φορτηγίδες στον Σηκουάνα, με πρώτη την ελληνική ομάδα με σημαιοφόρους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Την τελετή παρακολούθησαν κατά μέσο όρο περί τους 635.000 τηλεθεατές, ενώ η κάλυψη (παρακολούθηση για τουλάχιστον ένα λεπτό) ξεπέρασε τα 3.000.000.

Το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου ο αγώνας μπάσκετ Καναδά – Ελλάδας, ο οποίος μεταδόθηκε από την ΕΡΤ1, έκανε τηλεθέαση 37,8%. Στο δυναμικό κοινό (18-54) τα νούμερα ήταν ακόμη υψηλότερα (39%), ενώ στο ανδρικό κοινό, η τηλεθέαση άγγιξε το 43%. Μάλιστα, σε επίπεδο λεπτού, όπως φαίνεται, άλλωστε, από τις πρώτες μετρήσεις, προκύπτει ότι ένας στους δύο τηλεθεατές ήταν συντονισμένοι με την ΕΡΤ1, καθώς η τηλεθέαση έφτασε το 50,7% και στο ανδρικό κοινό το 56%.
Τον αμφίρροπο έως το τελευταίο λεπτό αγώνα παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 1.014.000 τηλεθεατές, ενώ η κάλυψη (παρακολούθηση για τουλάχιστον ένα λεπτό) κυμάνθηκε στους 2.060.000 τηλεθεατές.

Πάρα πολλοί ήταν και οι φίλαθλοι που επέλεξαν το ERTFLIX για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, αλλά και τα λοιπά αθλήματα, καθώς η ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ δίνει την επιλογή για θέαση κι εκτός σπιτιού. Έτσι, το ERTFLIX συγκέντρωσε το Σάββατο 27 Ιουλίου συνολικά 1.094.000 θεάσεις (αριθμός ρεκόρ ημερησίας θέασης), το 40% των οποίων έγιναν μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και το 56% από κινητά τηλέφωνα.

 

*Δημοσιεύθηκε στην έντυπη ONTIME την Δευτέρα 29/7

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου