Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεθέαση

Πρωτιά του MEGA στην τηλεθέαση για την σεζόν 2023 – 2024

Τα ποσοστά που έπιασε το Μεγάλο Κανάλι

Το MEGA αναδείχτηκε στον απόλυτο νικητή της σεζόν ‘23-‘24 καθώς επικράτησε ξεκάθαρα του ανταγωνισμού και επιβεβαίωσε την ξεχωριστή σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει διαχρονικά με το τηλεοπτικό κοινό.

Μυθοπλασία, ενημέρωση και ψυχαγωγία ήταν η νούμερο ένα επιλογή των τηλεθεατών από τον περασμένο Σεπτέμβριο ως και τον Ιούνιο και έτσι το MEGA βρέθηκε στην πρώτη θέση του πίνακα τηλεθέασης με ποσοστό 13,3% στο γενικό σύνολο και 11,5% στο δυναμικό κοινό 18-54.

Αιχμή του δόρατος του προγράμματος του σταθμού, η Prime Time. Το MEGA εδραιώθηκε στην κορυφή, σε μια απαιτητική και ιδιαίτερα ανταγωνιστική τηλεοπτική χρονιά, με μέσο όρο 16,7% στο γενικό σύνολο από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα. Η διαφορά από τον ανταγωνισμό διαμορφώθηκε σε τουλάχιστον 4 μονάδες. Το MEGA ήταν πρώτο στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης και στο δυναμικό κοινό 18-54, με μέσο όρο 12,7%.

Σε μια σεζόν με πυκνή ειδησεογραφία, αλλά και ξεχωριστό κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον, η δημοσιογραφική ομάδα του MEGA βρέθηκε στον παλμό των εξελίξεων τόσο μέσα από τα δελτία ειδήσεων, όσο και με τις ενημερωτικές εκπομπές και κέρδισε την προτίμηση των τηλεθεατών που αποζητούν αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση.

 

Πρωταθλητής στη μυθοπλασία το MEGA

Συγκίνηση, νοσταλγία, κινηματογράφηση υψηλού επιπέδου, δυνατές ερμηνείες… Οι σειρές του MEGA τη σεζόν που κλείνει τα είχαν όλα! Παραγωγές που μίλησαν τη γλώσσα των νέων και ξεκίνησαν το ταξίδι τους εκτός συνόρων, όπως το ατμοσφαιρικό «Milky Way» του Βασίλη Κεκάτου. Σειρές διεθνών προδιαγραφών που έβαλαν την ελληνική μυθοπλασία στον παγκόσμιο χάρτη, όπως η β’ σεζόν του «Maestro» με την υπογραφή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Αγαπημένες καθημερινές συνήθειες, προσεγμένες μεταφορές μυθιστορημάτων στη μικρή οθόνη που ταξίδεψαν τον τηλεθεατή σε άλλες εποχές και σίριαλ που μίλησαν πρώτη φορά για νωπές ακόμη εθνικές τραγωδίες.

«Famagusta»: Η νέα τηλεοπτική πρόταση της τριάδας των επιτυχιών – Αντρέα Γεωργίου, Βάνας Δημητρίου, Κούλλη Νικολάου – εμπνευσμένη από τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου, κέρδισε τους τηλεθεατές από το πρώτο λεπτό και αναδείχτηκε στη δημοφιλέστερη σειρά της φετινής σεζόν. Η «Famagusta» ήταν πρώτη με διαφορά στο γενικό σύνολο με μέσο όρο 27%, ενώ παρέμεινε στην κορυφή και στο δυναμικό κοινό 18-54 με 19,1%. Σε επιμέρους κοινό κατέγραψε το εντυπωσιακό 42,3%.

«Η γη της ελιάς»: Λίγες τηλεοπτικές σειρές έχουν κατακτήσει αυτή τη σχέση λατρείας με τους τηλεθεατές. Μια σχέση που μεταφράζεται σε υψηλές τηλεθεάσεις και διάρκεια στον χρόνο. Η δραματική σειρά του MEGA ήταν για τρίτη χρονιά η πρώτη επιλογή του κοινού με μέσο όρο 22,4% στο γενικό σύνολο και εξαφάνισε τον ανταγωνισμό με διαφορά τουλάχιστον 5,5 μονάδων. Στο δυναμικό κοινό η «Γη της ελιάς» κατέγραψε μέσο όρο 14,3%.

«Το ναυάγιο»: Με φόντο μια ναυτική τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα πριν από αρκετές δεκαετίες, κινηματογράφηση υψηλών προδιαγραφών και ερμηνείες που συγκίνησαν, η σειρά εποχής «Το ναυάγιο» διέγραψε τη δική της ξεχωριστή πορεία τη φετινή σεζόν. Η φετινή πρόταση του MEGA κέρδισε το στοίχημα της τηλεθέασης και βρέθηκε στην κορυφή τη σεζόν που πέρασε με μέσο όρο 19,2% στο γενικό σύνολο. Η σειρά προπορεύτηκε του ανταγωνισμού με τουλάχιστον 6,3 μονάδες. Στο δυναμικό κοινό 18-54, «Το ναυάγιο» κατέκτησε την πρωτιά μεταξύ των προγραμμάτων μυθοπλασίας και σημείωσε μέσο όρο 12,7%.

Είναι εντυπωσιακό πως «Famagusta», «Γη της ελιάς» και «Το ναυάγιο» κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις μεταξύ όλων των προγραμμάτων μυθοπλασίας στην Prime Time για το σύνολο της σεζόν που κλείνει.

Η ερευνητική δημοσιογραφία και το «Φως στο Τούνελ» στην κορυφή της τηλεθέασης Μια συνήθεια που οδεύει προς την τρίτη δεκαετία αλληλεπίδρασης με το τηλεοπτικό κοινό και μια εκπομπή που έχει συνεισφέρει όσο καμιά άλλη στη διαλεύκανση πολύκροτων αστυνομικών υποθέσεων. Το «Φως στο Τούνελ» δεν χρειάζεται συστάσεις. Οι τηλεθεατές το αναζήτησαν και φέτος και το τοποθέτησαν στην κορυφή με μέσο όρο 19,7% στο γενικό σύνολο. Η εκπομπή με την Αγγελική Νικολούλη πήρε την πρωτιά και στο δυναμικό κοινό με μέσο όρο 15,7%.

 

Οι καταδιώξεις γνώσεων του «The Chase» έπιασαν πρωτιά

Σταθερή αξία στην ψυχαγωγία τα απογεύματα της περασμένης σεζόν, παρέμεινε το τηλεπαιχνίδι γνώσεων του MEGA, με τη Μαρία Μπεκατώρου. Το «The Chase» ήταν πρώτο σε μερίδιο τηλεθέασης στο δυναμικό κοινό 18-54 με μέσο όρο 15,4%. Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα κατέγραψε μέσο όρο 15,1% στο γενικό σύνολο.

 

Τα Σαββατόβραδα ανήκουν στο «Σπίτι με το MEGA»

Μια ακόμη λατρεμένη συνήθεια που συντροφεύει τους τηλεθεατές εδώ και χρόνια τα βράδια του Σαββάτου, απέδειξε την ισχυρή σχέση με το τηλεοπτικό κοινό τη σεζόν ’23-‘24. Το «Σπίτι με το MEGA» με παρουσιαστές τη Ρούλα Κορομηλά και τον Μιχάλη Χατζηγιάννη έβαλε το κέφι και τη μουσική στα βράδια μας και κατέκτησε την πρώτη θέση με μέσο όρο 12,8% στο γενικό σύνολο.

 

Το ποδόσφαιρο σε πρώτο πλάνο στο MEGA

Η ποδοσφαιρική χρονιά που πέρασε επιφύλασσε πρωτόγνωρες συγκινήσεις για τους φιλάθλους, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Europa Conference League από τον Ολυμπιακό που μετέδωσε το MEGA. Ο ιστορικός τελικός κατέγραψε ασύλληπτα ποσοστά τηλεθέασης, αγγίζοντας το 55,7% στο γενικό σύνολο και το 57,4% στο δυναμικό κοινό.

Το MEGA κατέγραψε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης μεταδίδοντας τις πιο δυνατές αναμετρήσεις των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης για το UEFA Champions League, με αποκορύφωμα τον μεγάλο τελικό στις αρχές Ιουνίου που σημείωσε 38,4% στο δυναμικό κοινό και 36,4% στο γενικό σύνολο.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου