Η γιορτή τελειώνει, μα η ένταση μοιάζει να δυναμώνει. Η Νεφέλη έχει ήδη μετανιώσει ότι μοιράστηκε με τη Δανάη αυτά που ξέρει για τη μητέρα τους και τον Παύλο.
Η Δανάη επιμένει να μάθει λεπτομέρειες. Και η Ηλέκτρα δεν αφήνει τον Παύλο από τα μάτια της.
Η Δόμνα τρέχει μες στη νύχτα προς το σπίτι της Δέσπως. Μα εκείνο, τυλίγεται σιγά-σιγά στις φλόγες. Κάποιοι στην Αρσινόη ποθούν να καούν. Μα δεν θα ξαπλώσουν μαζί.
Άλλοι θα κοιμηθούν χωριστά, επειδή τσακώνονται. Κι άλλοι θα χωρίσουν: ο Κυριάκος φεύγει από το σπίτι, αφήνοντας τη Μερόπη κλαμένη. Δύο περνούν μαζί τις τελευταίες τους στιγμές: η Ουρανία πέφτει στην αγκαλιά του Βασίλη. Η πόρτα, όμως, ανοίγει και το όπλο του Τζιοβάνι τούς σημαδεύει.
Η ημέρα ξημερώνει κι όλα έχουν αλλάξει.
Η Τιτίκα επιστρέφει στο νησί, δίχως τον Βρεττό. Κι η Αγνή συναντά τον Τζιοβάνι, θεωρώντας ότι έχει μια συμφέρουσα πρόταση για εκείνον. Ξεχνώντας πόσο βουτηγμένα είναι, ήδη, τα χέρια του Ιταλού στο αίμα.