Σειρές

“Η μεγάλη χίμαιρα” έρχεται στο Ertflix: Το αριστούργημα του Καραγάτση για πρώτη φορά σειρά

Το καστ και τα γυρίσματα στην Ερμούπολη

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση «Η μεγάλη χίμαιρα», σε σκηνοθεσία Βαρδή Μαρινάκη, σε επιμέλεια σεναρίου Παναγιώτη Ιωσηφέλη και με εξαιρετικό καστ, γίνεται σειρά για το Ertflix, με συμπαραγωγό την ΕΡΤ.

Η πολυαναμενόμενη τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος, που αποτελεί σταθμό για τη νεοελληνική λογοτεχνία, επιχειρεί να αποδώσει με ακρίβεια και σεβασμό την ατμόσφαιρα και τους χαρακτήρες της δεκαετίας του 1930.

Στον κεντρικό ρόλο της Μαρίνας, η Ιταλίδα με ελληνικές ρίζες ηθοποιός Φωτεινή Πελούζο.

Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου υποδύεται τον Γιάννη, σύζυγο της Μαρίνας, ενώ η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη τη Ραΐζαινα, μία καθοριστική φιγούρα στην εξέλιξη της πλοκής.

Ο Δημήτρης Κίτσος συμπληρώνει το καστ, ζωντανεύοντας στην οθόνη τον χαρακτήρα του Μηνά.

 

Η υπόθεση της σειράς

Η πλοκή διαδραματίζεται στα 1930, με επίκεντρο τη Μαρίνα, «ξένη» που έρχεται στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου οδηγημένη από τον έρωτά της. Πρόκειται για τολμηρό και σκοτεινό μελόδραμα, που αγγίζει θέματα που παραμένουν επίκαιρα. Θεωρείται ένα έργο επικό και είναι φουλ στις συγκρούσεις και τα έντονα συναισθήματα. Παράλληλα είναι και βαθιά εσωτερικό, αναδεικνύοντας τον πολύπλοκο ψυχισμό της ηρωίδας, μιας γυναίκας που διεκδικεί την επιθυμία της σε μια εποχή που αυτό δεν ήταν κοινωνικά αποδεκτό – το αντίθετο μάλιστα.

Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, ένα πανέμορφο, αριστοκρατικό απ’ όποια πλευρά και αν το δεις νησί, που αποπνέει τον αυθεντικό χαρακτήρα και την αρχιτεκτονική της περιόδου κατά την οποία διαδραματίζεται το πρότζεκτ. Για δύο μήνες, η μεγάλη της ατραξιόν, η Ερμούπολη με τα περίφημα νεοκλασικά της, θα μετατραπούν σε φυσικό πλατό, αναδεικνύοντας το τοπίο και τις ιστορικές δομές που μεταφέρουν την ατμόσφαιρα της ιστορίας και την αυθεντικότητα της εποχής.

Η σειρά αποτελεί συμπαραγωγή της ΕΡΤ, της Foss Productions, της Beta Films και της MomPracem Film. Η δε Boo Productions και άλλοι σημαντικοί τηλεοπτικοί επενδυτές συμμετέχουν στην παραγωγή.

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 15/10/2024

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version