Connect with us

Hi, what are you looking for?

Σειρές

Αυτή είναι η σκοτεινή ιστορία πίσω από τους “Μαύρους Πίνακες” του Star

Τι είναι οι “Μαύροι Πίνακες” που πρωταγωνιστούν στη σειρά του Star;

Οι “Μαύροι Πίνακες” είναι η νέα στυνομική σειρά μυστηρίου που έρχεται τη νέα σεζόν στο Star.

Τα πάντα για τους “Μαύρους Πίνακες” του Star: Η υπόθεση, οι πρωταγωνιστές & τα πρώτα ανατριχιαστικά πλάνα
Οι Λεύκες, μία μικρή κωμόπολη στην ελληνική επαρχία, συγκλονίζονται από τη δολοφονία μίας έφηβης μαθήτριας. Το τοπικό αστυνομικό τμήμα ζητά ενισχύσεις από την Αθήνα, προκειμένου να εντοπιστεί ο φονιάς.

Σύντομα, διαπιστώνουν ότι πρόκειται για έναν κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος χρησιμοποιεί στα εγκλήματά του μοτίβα από τους περίφημους “Μαύρους Πίνακες” του Φρανσίσκο Γκόγια.

Ποια είναι όμως η ιστορία πίσω από τους “Μαύρους Πίνακες”;

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΜΑΥΡΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ”

Οι “Μαύροι πίνακες” είναι μια σειρά 14 έργων που ζωγράφισε ο Φρανσίσκο Γκόγια στα τελευταία χρόνια της ζωής του και συγκεκριμένα την περίοδο 1819-1823. Το όνομα που τους έδωσαν δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού απεικονίζουν την ψυχοσύνθεση του διάσημου Ισπανού ζωγράφου και χαράκτη εκείνη την περίοδο. Η ιστορία τους έχει ως εξής: Το 1819 κι ενώ ήταν ήδη 72 ετών, ο Γκόγια μετακόμισε σε μια έπαυλη έξω από τη Μαδρίτη, στην οποία είχαν δώσει το όνομα “Η έπαυλη του κουφού”, επειδή ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της ήταν κουφός. Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι και ο Γκόγια ήταν σχεδόν κουφός, εξαιτίας μίας ασθένειας που είχε περάσει στα 46 του. Την περίοδο εκείνη, ο καλλιτέχνης είχε μια αίσθηση πικρίας για τους ανθρώπους, απόρροια των Ναπολεόντειων Πολέμων και του εμφυλίου στην Ισπανία. Ο ίδιος είχε βιώσει τον πανικό, τον τρόμο και την υστερία, ενώ επειδή είχε περάσει δύο παραλίγο θανάσιμες ασθένειες ζούσε με το άγχος ότι μπορεί να υποτροπιάσει. Σύμφωνα με τους ιστορικούς, αυτοί ήταν και οι λόγοι που τον ώθησαν να δημιουργήσει αυτά τα 14 έργα, πάνω στους τοίχους της τραπεζαρίας και του σαλονιού του, που έγιναν γνωστά ως “Μαύροι πίνακες”, λόγω των σκοτεινών τους θεμάτων.

 

Πηγή yupiii

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου