Connect with us

Hi, what are you looking for?

Σειρές

Άγιος Έρωτας: Ο σκηνοθέτης της σειράς αποκαλύπτει – Το ρίσκο είναι να μην περάσει το μήνυμα και να θαφτεί από μια “χιονοστιβάδα” προκαταλήψεων

Όσα αποκάλυψε για τη νέα σειρά του Alpha

Η νέα ρομαντική σειρά του Alpha, Άγιος Έρωτας, έρχεται τη νέα σεζόν και ήδη είναι πολλά υποσχόμενη από το τρέιλερ που έχουμε δει.

Ο πατήρ Νικόλαος παλεύει με τους δικούς του δαίμονες και το δικό του παρελθόν που είναι γεμάτο μυστικά ενώ ταυτόχρονα ερωτεύεται βαθιά τη Χλόη!

Πώς θα μπορέσει να τα συνδυάσει αυτά; Θα καταφέρει να ανταπεξέλθει;

Ο σκηνοθέτης της σειράς, Σπύρος Μιχαλόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στο pontiki.gr και μιλά για το ρίσκο που έχει η εν λόγω σειρά και πώς προκαλεί την ίντριγκα ο έρωτας ανάμεσα σε έναν ιερέα και μια νεαρή γυναίκα!

Ποιοι στοιχείο σας κινητοποίησε στη σειρά «Άγιος έρωτας»;

Στον πυρήνα της νέας σειράς του Alpha είναι ο παράδοξος έρωτας ενός παππά ο οποίος ερωτεύεται την κόρη του ανθρώπου που υποπτεύεται πως έβλαψε την οικογένεια του. Του εν δυνάμει εχθρού του.

Σημαντικό στοιχείο της πλοκής είναι πως ο ιερέας πηγαίνει στην επαρχιακή πόλη για να εκδικηθεί την αυτοκτονία της αδελφής του. Κύριος ύποπτος της οποίας είναι ο πατέρας της νέας γυναίκας που ερωτεύεται.

Εκείνο που με παρακίνησε είναι ο αδιέξοδος έρωτας των δύο αυτών ανθρώπων. Μπαίνουν σοβαρά διλλήματα ζωής. Και αυτό που με ενδιαφέρει- πάντα- είναι η αδιάκοπη πάλη μυαλού και καρδιάς.

Γιατί αποτελεί ίντριγκα ο έρωτας ενός ιερωμένου και μιας γυναίκας, δεδομένου ότι οι κληρικοί μπορούν να νυμφεύονται;

Βεβαίως, έτσι είναι. Μπαίνει όμως ένα σοβαρό ηθικό δίλημμα. Το οποίο τίθεται από τη στιγμή που ο ήρωας μας έχει αφοσιωθεί στην Εκκλησία.

Ξεδιπλώνεται στα επεισόδια της σειράς μια πάλη καρδιάς, λογικής και καθήκοντος.

Το κορίτσι την ίδια στιγμή έχει να αντιμετωπίσει με την νεανική ορμή του τον έρωτα με έναν άνθρωπο στο ιερατικό σχήμα, σε μια κωμόπολη του ’57. Άλλο ένα αδιέξοδο.

Μια σειρά εποχής όπως ο «Άγιος έρωτας» τι προβολή έχει στην σημερινή κοινωνία;

Θα πρέπει να σκεφτώ για ποιο λόγο κάποιος ερωτεύεται. Προφανώς και δεν υπάρχει λόγος. Το ζήτημα του έρωτα είναι διαχρονικό και δεν μπαίνει σε κοινωνικές συνθήκες , σε καλούπια, σε συμβάσεις.

Αυτά για μένα είναι παιχνίδια του μυαλού. Είναι το περιτύλιγμα που φτιάχνουμε για να αποφύγουμε έναν έρωτα. Είμαι οπαδός του έρωτα με την πρώτη ματιά. Χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τι θέλετε να επικοινωνήσετε μέσα από τη νέα σειρά του Alpha;

Ότι το αδιέξοδο είναι ένα παιχνίδι του μυαλού. Στην ουσία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Χάνουμε από τη ζωή μας καταναλώνοντας χρόνο και ενέργεια σε συνθήκες κοινωνικές, οικονομικές. Χάνουμε την ουσία. Και η ουσία είναι το συναίσθημα.

Δηλαδή κάποιος πρέπει να χαίρεται ανεξαρτήτως συνθηκών. Να λυπάται ανεξαρτήτως συνθηκών. Να ερωτεύεται ανεξαρτήτως συνθηκών.

Το ρίσκο σε αυτήν ποιο είναι;

Να μην περάσει το μήνυμα. Να «θαφτεί» από μια «χιονοστιβάδα» προκαταλήψεων. Των «πρέπει» και «δεν πρέπει».

Άγιος Έρωτας: Η υπόθεση

Η τοπική κοινωνία μιας μικρής πόλης αναστατώνεται όταν φθάνει ο πατήρ Νικόλας (Δημήτρης Γκοτσόπουλος), ο νέος ιερέας και καθηγητής θεολογίας που εκτός από νιάτα, γοητεία και ανοιχτές ιδέες έχει και πολλά μυστικά που κανείς δε μπορεί να φανταστεί. Δεν είναι τυχαία η παρουσία του σε αυτό τον τόπο και τα πράγματα θα γίνουν πιο περίπλοκα όταν συναντά την Χλόη (Δανάη Παππά), τη μικρή κόρη του ισχυρότερου και πλουσιότερου άντρα της περιοχής Παύλου Μαρκόπουλου (Δημήτρης Παπανικολάου). Στην αρχή θα σταθεί δίπλα της στην προσπάθειά της να διεκδικήσει τη ζωή της, όμως σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια νέα για εκείνον πραγματικότητα. Και θα κληθεί να απαντήσει στα δικά του διλήμματα, ανάμεσα στην πίστη του και τις αδυναμίες του.

Άγιος Έρωτας: Οι ηθοποιοί της σειράς

Το στόρι είναι αυτό που λέμε cheesy! Ένας νεαρός ιερέας και καθηγητής θεολογίας αναστατώνει μια μικρή πόλη με την άφιξή του. Εκτός από γοητεία, όμως, κρύβει και μυστικά. Κανείς δεν γνωρίζει ότι βρίσκεται εκεί διψώντας για εκδίκηση. Και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, πόσο μάλλον ο ίδιος, ότι η νεαρή κόρη του ισχυρότερου άντρα της περιοχής θα αποδειχθεί για εκείνον η μεγαλύτερή του δοκιμασία.

Πιο cheesy ακόμα το καστ που απαρτίζεται από εξαιρετικούς ηθοποιούς ιδανικούς για να κάνουν «βουτιά» σε μια άλλη εποχή όπως αυτή που διαδραματίζεται η σειρά:

Δημήτρης Παπανικολάου, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Δανάη Παππά, Ταμίλα Κουλίεβα, Γιάννης Τσορτέκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Θανάσης Κουρλαμπάς, Ελευθερία Πάλλα, Ηλίας Βαλάσης, Μιχάλης Πανάδης, Ιφιγένεια Καραμήτρου.

Μάλιστα μετά από καιρό στο καστ θα δούμε και τη Μαρίνα Ψάλτη αλλά και την Καλλιρόη Μυριαγκού, την αγαπημένη «Ματίνα Μανταρινάκη» με το εξαιρετικό ταλέντο στους δραματικούς ρόλους.

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου