Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης ξυπνάει τον Νίκο Βουρλιώτη και τον προσκαλεί στο σκάφος.
Μαζί με τον σύμβουλο ψαρέματος, Κώστα Αντωνιάδη, που δίνει πάντα τις πιο χρήσιμες συμβουλές στους καλεσμένους της εκπομπής, ξεκινούν για να εντοπίσουν το καταλληλότερο σημείο για πλούσια ψαριά.
Μετά το ψάρεμα, η όρεξη του Γιάννη και του Νίκου ανοίγει. Ο Λάμπρος είναι έτοιμος να τους περιποιηθεί και να τους σερβίρει τα νόστιμα πιάτα του. Οι δύο φίλοι από τα παλιά κουβεντιάζουν πλάι στο κύμα και απολαμβάνουν το φαγητό τους.
Αφού ολοκληρώσουν το γεύμα τους, ο Νίκος ζητάει επιδόρπιο. Ως καλός οικοδεσπότης, ο Γιάννης τον οδηγεί στο παλαιότερο εργαστήριο της Ζακύνθου, για να δοκιμάσει το παραδοσιακό γλυκό του νησιού, το μαντολάτο. Εκεί, συναντούν τον κύριο Μάνεση, ο οποίος μιλά για την ιστορία του εργαστηρίου του, που μετρά 100 χρόνια λειτουργίας. Η μέρα κλείνει με μια όμορφη βόλτα στο λιμάνι και κουβέντα.