Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεόραση

“Kitchen Lab” Κλασικές συνταγές, θρεπτικό μενού

Αύριο & την Κυριακή 02 Φεβρουαρίου, στις 16:40

Σαββατοκύριακο, 01 και 02 Φεβρουαρίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! O αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα! Ο Άκης Πετρετζίκης το Σάββατο 01 Φεβρουαρίου καλωσορίζει τον τελευταίο μήνα του χειμώνα με ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 που παρουσιάζει συνταγές οι οποίες έχουν μεν μια κλασική μορφή, δίνουν δε ένα ξεχωριστό στοιχείο που τις κάνει να αναδειχθούν σε κάτι εντελώς καινούργιο.

Το σαββατιάτικο μενού ξεκινάει με ένα αλμυρό κέικ με κιμά και λαχανικά, για να δώσει μια πρόταση για ένα διαφορετικό έναυσμα στο γεύμα σας, αφού μπορείτε να το προσφέρετε ως ένα πολύ ιδιαίτερο ορεκτικό ή να το πάρετε μαζί σας για σνακ στη δουλειά ή το σχολείο και να προσφέρετε μια πολύ χορταστική και θρεπτική επιλογή στην οικογένειά σας. Η διαδικασία ξεκινάει σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, όπου ο Άκης σοτάρει μοσχαρίσιο κιμά, αλατοπιπερώνει, προσθέτει σε μικρά κομμάτια καρότο, κρεμμύδι, κόκκινη πιπεριά και σκόρδο, μαζί με κύμινο, θυμάρι, ρίγανη και τα μαγειρεύει μέχρι να δέσουν. Στη συνέχεια, ετοιμάζει τη ζύμη για το κέικ, ρίχνοντας σε ένα μπολ γιαούρτι, 2 αυγά, ελαιόλαδο, γάλα, τριμμένη γραβιέρα, ρίγανη, ξύσμα, ανακατεύει, προσθέτει αλεύρι, μπέικιν και αλάτι, ανακατεύει και ενώνει τα δύο μείγματα. Σε μια φόρμα απλώνει το μείγμα του κέικ, ρίχνει επιπλέον τριμμένη γραβιέρα από πάνω, ψήνει και σερβίρει.

Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει μια σούπα με κοτόπουλο που δεν θα είναι μόνο ζεστή κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά αφού θα είναι πικάντικη. Την διαφορά θα την κάνει η πάπρικα και το μπούκοβο, τα οποία θα δέσουν τέλεια με τα λαχανικά, ενώ το κοτόπουλο θα ταιριάξει τέλεια σε αυτό το καυτό περιβάλλον. Κάπως έτσι σοτάρει το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και προσθέτει δάφνη, μπούκοβο, πάπρικα, θυμάρι και νερό, και σιγοβράζει για 1 ώρα. Αφαιρεί και ξεψαχνίζει το κοτόπουλο, ρίχνει στην κατσαρόλα σε μικρά κομμάτια κρεμμύδι, καρότο, πατάτα, σκόρδο, μακρύκοκκο ρύζι, καλαμπόκι και το κοτόπουλο, βράζει άλλα 15 λεπτά και σερβίρει με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελαιόλαδο και ψωμί.

Για γλυκό ο Άκης επιλέγει ένα κλασικό banana bread, το οποίο δεν θα γίνει κλασικά όπως το έχουμε συνηθίσει, αλλά θα το απλοποιήσει στον απόλυτο βαθμό, ψήνοντάς το στο air fryer.

Πρώτα καραμελώνει μια μπανάνα, κόβοντάς την σε φέτες και ψήνοντάς την μαζί με ζάχαρη για 10 λεπτά στο air fryer. Κατόπιν, βάζει τα κομμάτια σε ένα μπολ, τα λιώνει με ένα πηρούνι και προσθέτει 2 αυγά, βούτυρο, μαύρη μαλακή ζάχαρη, μέλι, βανίλια, κουβερτούρα, αλεύρι, μπέικιν, αλάτι, άλλη μια μπανάνα σε φέτες και ανακατεύει. Αδειάζει το μείγμα σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα, χαράζει, μεταφέρει στον κάδο του air fryer, ψήνει στους 140 βαθμούς για 50 λεπτά, αφήνει το banana bread να κρυώσει, κόβει σε κομμάτια και σερβίρει με μέντα.

Την Κυριακή 02 Φεβρουαρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40, με ένα πολύ θρεπτικό μενού, το οποίο έχει ξενόφερτες βάσεις αλλά τις προσαρμόζει στις ελληνικές συνήθειες και τα δικά μας δεδομένα για να τις απογειώσει.

Ξεκινάει με ένα breakfast burrito, ένα ορεκτικό που συνδυάζει το Μεξικό με την Ελλάδα και δημιουργεί το απόλυτο ταίριασμα με αυγά και θρεπτικά υλικά που θα μας κρατήσουν όλη μέρα δυνατούς. Αρχικά, σοτάρει φέτες από μπέικον με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ενώ σε ένα μπολ σπάει 5 αυγά και τα χτυπάει με αλατοπίπερο. Αφαιρεί το μπέικον από το τηγάνι, βάζει τα αυγά, απλώνει στο τηγάνι, βάζει και τριμμένο τυρί, ανακατεύει και ξαναβάζει το μπέικον.

Απλώνει δύο αραβικές πίτες, αλείφει με μαγιονέζα, κόβει την ομελέτα στη μέση, τη μοιράζει στις πίτες, βάζει αβοκάντο, καλαμπόκι και φρέσκο κρεμμυδάκι, τυλίγει σε μπουρίτο, τα ψήνει ένα – ένα στο τηγάνι, και σερβίρει το υπέροχο αυτό πρωινό.

Για κυρίως πιάτο, ο αγαπημένος μας σεφ προτείνει ένα μοσχαράκι Τας Κεμπάπ, ένα φαγητό με άρωμα Ανατολής, που θα λιώνει στο στόμα και θα μας δώσει ό,τι χρειαζόμαστε σε γεύση και θρεπτικά συστατικά. Πρόκειται για ένα comfort food, που συνδυάζει την γεύση με την παράδοση σε ένα πλούσιο, χορταστικό αποτέλεσμα που θα γεμίσει την κουζίνα σας με ακαταμάχητα αρώματα. Κόβει μοσχαρίσια σπάλα σε μικρά κομμάτια, τα αλατοπιπερώνει, τα βάζει σε κατσαρόλα, προσθέτει βούτυρο και σοτάρει. Κόβει πάπρικα, κύμινο, μπαχάρι, σκόρδο σε φέτες, κρεμμύδι και πιπεριά σε μικρά κομμάτια, δάφνη, κανέλα, πελτέ ντομάτας, σβήνει με κόκκινο κρασί, βάζει κύβο βοδινού, νερό, χυμό ντομάτας και ζάχαρη και μαγειρεύει για περίπου 1,5 ώρα. Τέλος, σερβίρει το μοναδικό αυτό ανατολίτικο φαγητό με ρύζι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Για επιδόρπιο, ο Άκης φτιάχνει καρυδόπιτα με κρέμα, ένα γλυκό που συνδυάζει μια παραδοσιακή συνταγή με τέλεια αρμονία από την πλούσια γεύση του καρυδιού, μαζί με μια κρέμα που θα απογειώσει την απόλαυση. Πρώτα ετοιμάζει την κρέμα βράζοντας γάλα με ζάχαρη και ανακατεύοντας σε ένα μπολ ζάχαρη με 3 κρόκους, κορν φλάουρ, γάλα, ξύσμα λεμονιού και εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτει σιγά σιγά ζεστό γάλα στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς, μεταφέρει όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα, ανακατεύει μέχρι να δέσει και να σφίξει η κρέμα, αφαιρεί από τη φωτιά, βάζει βούτυρο και ανακατεύει μέχρι να λιώσει. Κρυώνει στο ψυγείο την κρέμα και έπειτα, ετοιμάζει το σιρόπι, βράζοντας ζάχαρη με νερό, κανέλα και φλούδες από λεμόνι και προσθέτοντας ζεστή γλυκόζη. Κατόπιν, ετοιμάζει την καρυδόπιτα, ανακατεύοντας στον κάδο του μίξερ 7 αυγά μαζί με ζάχαρη και προσθέτει ξύσμα λεμονιού. Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζει θρυμματισμένα καρύδια, φρυγανιά, κανέλα, μπέικιν, βανίλια, αλάτι και ανακατεύει. Ενώνει τα δύο μείγματα, ανακατεύει απαλά, μεταφέρει σε ταψί, ψήνει, σιροπιάζει το ζεστό γλυκό με το κρύο σιρόπι, ανακατεύει την κρέμα με σπιτική σαντιγί, απλώνει από πάνω και σερβίρει με ψιλοκομμένο καρύδι και κανέλα.

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40

Δείτε επίσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Time Out

13 και 14 Σεπτεμβρίου

Time Out

Το μυροβόλο περιβόλι και η ιστορική έπαυλη πλημμύρισαν από κόσμο που άκουσε με αίσθημα μεγάλης  συγκίνησης  τα όσα ειπωθήκαν από τους εκλεκτούς προσκεκλημένους ομιλητές ...