Ο Άκης Πετρετζίκης βυθίζεται στον κατανυκτικό κόσμο του Αγίου Όρους μέσα από το νέο επεισόδιο του Akis’ Food Tour!
Η εκπομπή που μας ταξιδεύει στις γεύσεις, τις παραδόσεις και τις ιστορίες, αυτή τη φορά μας προσκαλεί σε ένα πνευματικό και γαστρονομικό οδοιπορικό στον Άθω, ένα τόπο γεμάτο μυσταγωγία και αυθεντικότητα.
Το ταξίδι ξεκινά στο Κελί Μυλοποτάμου, όπου ο πατέρας Ιωακείμ υποδέχεται τον Άκη με ένα αυθεντικό αγιορείτικο κέρασμα. Σε αυτό το κελί, με τη μακρά ιστορία, έζησε ο πατέρας Επιφάνιος, που αναβάθμισε την αγιορείτικη κουζίνα σε πραγματική τέχνη. Εδώ, ο Άκης θα περάσει τις μέρες του, ζώντας από κοντά τον λιτό αλλά πλούσιο σε ουσία ρυθμό της αγιορείτικης ζωής.
Η περιήγηση συνεχίζεται με τον πατέρα Γεώργιο, ο οποίος μαγείρεψε για τον Άκη ένα μοναδικό πιάτο με μπακαλιάρο, κυδώνια και δαμάσκηνα, συνδυάζοντας με μαεστρία απλότητα και δημιουργικότητα. Στη συνέχεια, ο πατέρας Παΐσιος μοιράστηκε μαζί του τη γνώση της παρασκευής σφραγίδων για τα πρόσφορα, αποκαλύπτοντας τις λεπτομέρειες πίσω από αυτή τη σημαντική παράδοση.
Ο Άκης επισκέφθηκε επίσης το κελί του πατέρα Αγάθωνα, όπου μυήθηκε στη διαδικασία παρασκευής αγιορείτικων θυμιαμάτων, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε στο μάζεμα ελιών μαζί με τον πατέρα Ιωακείμ. Το βράδυ έκλεισε με εσπερινό και ένα κοινό δείπνο που μαγείρεψε ο Άκης ως μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη φιλοξενία του στον Μυλοπόταμο.
Την επόμενη ημέρα, ο Άκης συνόδευσε τον Χρήστο, έναν από τους μεταφορείς του Αγίου Όρους, σε ένα καθημερινό δρομολόγιο ανεφοδιασμού. Ο Άκης είδε από πρώτο χέρι τον τρόπο με τον οποίο τροφοδοτούν τα μοναστήρια με τα απαραίτητα.
Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με μια επίσκεψη στον πατέρα Νικήτα, όπου οι δυο τους απόλαυσαν ψάρι σκορπίνα, αλλά και ένα δείπνο στο κελί του πατέρα Παλαμά, γεμάτο με πιάτα που αναδεικνύουν την αγιορείτικη παράδοση.
Συντονιστείτε στο κανάλι του Alpha και ακολουθήστε τον Άκη σε ένα μοναδικό ταξίδι στο Άγιο Όρος, εκεί όπου η αγιορείτικη κουζίνα και η πνευματικότητα αναδεικνύουν την αυθεντικότητα και τον πλούτο της μοναστικής ζωής.