“ΠΟΠ Μαγειρική” με τον Ανδρέα Λαγό, καθημερινά στις 14:00 – όσα θα δούμε
«Καρίκι Τήνου, ρόδι Ερμιόνης – Αργολίδα»
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Βασίλης Νομικός
Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής», τον δημοσιογράφο και διευθυντή του δημοτικού ραδιοφώνου 94FM, Βασίλη Νομικό. Μαζί δημιουργούν δύο γευστικά πιάτα, το πρώτο με καρίκι Τήνου και το δεύτερο με ρόδι Ερμιόνης. Ο Βασίλης Νομικός μας μιλάει για το πώς ξεκίνησε στην τηλεόραση όταν του το πρότεινε η Ρούλα Κορομηλά, για την αγνότητα εκείνης της εποχής, για την κόρη του αλλά και για τη σχέση που έχει σήμερα με την πρώην σύζυγό του, Μάριον Μιχελιδάκη.
Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00
«Ελιές Ροβιές Εύβοιας, μήλο Ζαγοράς Πηλίου»
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Στέφανος Κωνσταντινίδης
Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» τον δημοσιογράφο Στέφανο Κωνσταντινίδη. Μαζί δημιουργούν δύο υπέροχα πιάτα, το πρώτο με ελιές Ροβιές Εύβοιας και το δεύτερο με μήλα Ζαγοράς Πηλίου. Ο Στέφανος Κωνσταντινίδης μιλάει για το πώς μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα στην Αθήνα και την Πάτρα, όπου μένει η οικογένειά του, για τα πρώτα του βήματα στην ενημερωτική δημοσιογραφία, για το αν υπάρχουν όρια στο κυνήγι της είδησης, αλλά και τη συνεργασία του με την Κατερίνα Καινούργιου.
Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00
«Μανούρι Λάρισας, μέλι Αργολίδας»
Καλεσμένη στην εκπομπή η Ελένη Ψυχούλη
Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η Ελένη Ψυχούλη, για να μαγειρέψει μαζί με τον Ανδρέα Λαγό δύο μοναδικές συνταγές, με μανούρι Λάρισας και μέλι Αργολίδας. Η Ελένη Ψυχούλη αφηγείται τις παιδικές αναμνήσεις της από την κουζίνα της γιαγιάς της, αποκαλύπτει πώς ο δρόμος της ζωής της την οδήγησε από τη δημοσιογραφία στη γαστρονομία και μιλάει για τα podcasts με τα οποία ασχολείται, αλλά και για την επιθυμία της να γίνει μπαλαρίνα.
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00
«Τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου, αρμόγαλο Σάμου»
Καλεσμένη στην εκπομπή η Γιάννα Βασιλείου
Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η μουσικός, ερμηνεύτρια, συνθέτης και στιχουργός, Γιάννα Βασιλείου. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο λαχταριστές συνταγές με τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου και αρμόγαλο Σάμου. Η Γιάννα Βασιλείου μας μιλάει για τις συνεργασίες της με τον Κώστα Χατζή, τον Κώστα Μακεδόνα, αλλά και τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, για την αγάπη της στις Σπέτσες, τη μουσική της και την flexetarian διατροφή της.
«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό
Φέτος, η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του ο Αντρέας Λαγός θα έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions