Τηλεόραση

“Kitchen Lab”: Γεύσεις που δείχνουν φροντίδα και αγάπη

Σάββατο 19 & την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 16:40

Σαββατοκύριακο, 19 και 20 Οκτωβρίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! ο αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα!

Ο Άκης Πετρετζίκης αύριο Σάββατο 19 Οκτωβρίου παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 που συνδυάζει το ρουστίκ με το μαμαδίστικο φαγητό και δημιουργεί γεύσεις που δείχνουν φροντίδα και αγάπη.

Ξεκινάει με μια πατατόπιτα ταψιού με καραμελωμένα κρεμμύδια, ένα συγκλονιστικό πιάτο με καραμελένια γεύση, που δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολα γίνεται, ενώ απογειώνει την έννοια του γλυκόξινου, με έναν πολύ ελληνικό όμως τρόπο. Ο Άκης ψήνει ξεχωριστά τις πατάτες με ελαιόλαδο και θυμάρι και ετοιμάζει τα καραμελωμένα κρεμμύδια, χωρίς καθόλου ζάχαρη, μόνο με ελαιόλαδο, βούτυρο, και αλάτι. Στη συνέχεια ενώνει τα δύο μείγματα και τα ενσωματώνει σε μια πίτα με χωριάτικα φύλλα, δημιουργώντας μια νέα γεύση που δεν θα ξεχάσετε.

Για κυρίως πιάτο, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει ένα ρουστίκ λεμονάτο κριθαράκι με κεφτεδάκια, κατεξοχήν φαγητό μαμάς, με μια συγκλονιστική γεύση. Το κριθαράκι που έχουμε συνηθίσει να τρώμε σκέτο με σάλτσες ή με ψιλοκομμένα υλικά απογειώνεται με πολύ ξεχωριστό τρόπο με τα γεμάτα σε γεύση και υφές χειροποίητα κεφτεδάκια του, που δημιουργούν ένα πιάτο που «φωνάζει» αγάπη, φροντίδα αλλά και δημιουργικότητα την ίδια στιγμή.

Για γλυκό, ο Άκης εμπνεύστηκε soft cookies με βρόμη, σταφίδες και cranberries για αυτούς που προσέχουν την διατροφή τους, αλλά και όχι μόνο, αφού αυτά τα μπισκότα είναι τόσο λαχταριστά που θα σας αλλάξουν τις δεσμευτικές σας πεποιθήσεις σε σχέση με το τι είναι γλυκό και τι όχι. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά έχει ετοιμάσει το μείγμα για τα cookies του που, μπαίνοντας στον φούρνο, θα κάνουν το σπίτι σας να μοσχοβολήσει και εσάς, να μην πιστεύετε το πόσο εύκολο είναι να ετοιμάσετε κάτι τόσο θρεπτικό και νόστιμο.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 που είναι high end και απόλυτα δημιουργικό, οριακά gourmet, αλλά με απλά υλικά που όλοι μπορούμε να βρούμε και να φτιάξουμε ένα μενού για όλους.

Ξεκινάει με μια μακαρονοσαλάτα που θα είναι high protein, τα υλικά της θα σας προσφέρουν ευεξία και ενέργεια και η γεύση της είναι απλά μοναδική. Η συνταγή έχει τρεις παρασκευές, μία για τα λαχανικά τουρσί, μια για τα ζυμαρικά και μια για το dressing μουστάρδας, οι οποίες δημιουργούν τον απόλυτο συνδυασμό για μια σαλάτα που στέκεται και ως κυρίως γεύμα και στολίζει οποιοδήποτε τραπέζι με την εμφάνιση, αλλά κυρίως την γεύση της.

Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει έναν κοκκινιστό αρακά με κοτόπουλο, ένα πολύ γεμάτο σε γεύση και θρεπτικότητο φαγητό που μας ανοίγει τους ορίζοντες σε σχέση με το πόσο συχνά μπορούμε να τρώμε αρακά και να τον συνδυάζουμε με υλικά που τον απογειώνουν.

Τέλος, για γλυκό ο Άκης επιλέγει να δείξει μια πατσαβουρόπιτα με κολοκύθες, που έχουν την τιμητική τους αυτήν την περίοδο, καρύδια και σταφίδες, πεντανόστιμη και τόσο γεμάτη σε βιταμίνες και γεύση που δεν θα έχετε καμία τύψη που τρώτε γλυκό. Με μια πολύ έξυπνη κίνηση να πολτοποιήσει την κολοκύθα, αφού την ψήσει, δημιουργεί την βάση για μια πίτα που θα γίνει από τις αγαπημένες σας, αφού είναι γλυκιά και αρωματική, αλλά με πολύ ισορροπημένο τρόπο, την ίδια στιγμή.

Δείτε το trailer εδώ

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version