Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεόραση

Σταυρούλα Χριστοφιλέα: ‘Οι ειδήσεις είναι τόσο άσχημες που δεν αντέχονται’

Όσα αποκαλύπτει η δημοσιογράφος

Η Σταυρούλα Χριστοφιλέα μιλάει για την ΕΡΤ, για τις δύσκολες συνεργασίες αλλά και για το γεγονός ότι ξεκουράζεται πια με δυσκολία.

Είσαι παιδί της ΕΡΤ, η οποία επίσης έχει βιώσει αλλαγές.

Η ΕΡΤ είναι ο «γίγαντας» και έτσι πρέπει να είναι, γιατί η βάση της είναι οι Ελληνες πολίτες. Οι αλλαγές που γίνονται και πρέπει να γίνονται, είναι από τον κόσμο και για τον κόσμο. Είμαι παιδί της ΕΡΤ με συνείδηση. Υπήρξαν εποχές που είχα προτάσεις από αλλά κανάλια και με περισσότερα χρήματα, ειδικά την εποχή, που ξεκινούσαν τα ιδιωτικά. Δεν προβληματίστηκα για την απόφασή μου να μείνω στην ΕΡΤ. Με τα καλά μας και με τα πολλά κακά μας μπορούμε να είμαστε αξιοπρεπείς χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν συνάδελφο. Και για εμένα αυτό ήταν προτεραιότητα. Στην ΕΡΤ μεγάλωσα. Με τους συναδέλφους μου είμαστε σαν οικογένεια.

Υπήρχε ανέκαθεν η αίσθηση ότι η δημόσια τηλεόραση δέχεται επιρροές από την εξουσία.

Πάντα είναι στόχος κριτικής που πρέπει να γίνεται φυσικά. Όμως ποτέ δεν έγινε αυτή η ερώτηση σε άλλους συναδέλφους που δουλεύουν σε άλλα κανάλια, αν έχουν δεχθεί παρεμβάσεις Γιατί δεν γίνεται; Και βέβαια μας πληρώνει ο ελληνικός λαός αλλά ίσως δεν έχει ανπληφθεί πως πληρώνει και τα υπόλοιπα κανάλια.

Πώς ξεκουράζεσαι;

Με δυσκολία. Για αυτό μιλάω για τοξικότητα ακόμη και την ώρα που ξεκουράζεσαι. Οι ειδήσεις είναι τόσο άσχημες που δεν αντέχονται. Δεν μπορεί να τα επεξεργαστούν το μυαλό και η ψυχή.

Έχεις συνεργαστεί με πολλούς συμπαρουσιαστές. Προσαρμόζεσαι εύκολα;

Κοιτάζω τη δουλειά μου. Δεν γίνεται να ταιριάζεις με όλους. Δεν είμαι κι εγώ εύκολος άνθρωπος περίεργη είμαι, αλλά κατά βάση είμαστε επαγγελματίες. Πιστεύω, όμως, πως ο επαγγελματισμός δεν πρέπει να σε στεγνώνει ως άνθρωπο. Για μένα είναι σημαντικό να υπάρχει μια ομάδα που περνά καλά. Στο τέλος της ημέρας να είμαστε δεμένοι. Υπάρχουν πράγματα που με έχουν φέρει εκτός εαυτού, όπως πιθανότατα έχω βγάλει και εγώ κάποιον εκτός εαυτού, όμως όλοι θέλαμε να βγει σωστά η δουλειά, είπε η Σταυρούλα Χριστοφιλέα στην εφημερίδα Real Life.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου