Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεόραση

Eurovision 2024: Μεγάλος νικητής η Ελβετία

H Ελλάδα κατέκτησε την 11η θέση, η Κύπρος την 15η

O  Nemo από την Ελβετία είναι  ο μεγάλος νικητής του αποψινού Τελικού της Eurovision 2024 με το τραγούδι “The Code”, ένα κομμάτι που μιλά για για την προσωπική αναζήτηση μέχρι να βρεις το ποιος/ποια/ποιο είσαι.

 

H επιλογή του εκπροσώπου της χώρας έγινε από ελβετική επιτροπή η οποία άκουσε περίπου 420 διαφορετικούς καλλιτέχνες που κατέθεσαν τα τραγούδια τους.

 

«Το “The Code” αφορά το ταξίδι που ξεκίνησα με τη συνειδητοποίηση ότι δεν είμαι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Το να βρω τον εαυτό μου ήταν μια μακρά και συχνά δύσκολη διαδικασία για μένα. Αλλά τίποτα δεν με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα από την ελευθερία που κέρδισα συνειδητοποιώντας ότι είμαι non-binary» ανέφερε το Nemo.

 

 

Το “The Code” περιγράφεται όχι απλώς ως ένα τραγούδι, αλλά ως ένας ασφαλής χώρος μέσα από στον οποίο, κάθε άνθρωπος μπορεί να βρει την αλήθεια του. Η αλήθεια του Nemo βρίσκεται ανάμεσα στα 0 και 1 του δυαδικού συστήματος:

«Κάπου ανάμεσα στα 0 και τα 1, εκεί βρήκα το βασίλειό μου» αναφέρεται στους στίχους.

Τρομερή εμφάνιση για το Nemo στον Μεγάλο Τελικό, το οποίο έδωσε ακόμα μια εμβληματική παράσταση και… φορτσάρει για το τρόπαιο.

Η Μαρίνα Σάττι με το “Ζάρι” ενώ έκανε μία εντυπωσιακή εμφάνιση, δεν κατάφερε να μπει καν στην πρώτη δεκάδα και πήρε την 11η θέση.

 

Πώς ψήφισαν οι επιτροπές

 

 

Μία προς μία οι χώρες που συμμετέχουν στη Eurovision ανακοίνωσαν την ψήφο των επιτροπών που διαφοροποιήθηκε αρκετά από το κοινό.

 

Πρώτη στις προτιμήσεις βγήκε η Ελβετία σαρώνοντας στα 12άρια με τη Γαλλία να ακολουθεί κατά πόδας και την έκπληξη να έρχεται από την Ιρλανδία που σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση

 

Η ελληνική επιτροπή έδωσε 10 βαθμούς στην Κύπρο ενώ το 12άρι της το κράτησε στην Ελβετία. Χωρίς πολλά λόγια η Ολλανδία έδωσε μέσω επιτρόπου το 12άρι στην Ελβετία εν μέσω γιουχαϊσμάτων.

 

Η Κύπρος ανταπέδωσε το… περσινό 4άρι με 7 βαθμούς και το 12άρι στους Κροάτες.

 

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου