Ο Γιώργος Λιάνης, ο Κώστας Χαρδαβέλλας και ο Γιάννης Δημαράς, οι θρυλικοί «Ρεπόρτερς» της ΕΡΤ, μίλησαν στο «Πάμε Δανάη» και θυμήθηκαν την εποχή που συμμετείχαν στην εκπομπή.
Ο Κώστας Χαρδαβέλλας είπε:
«Ήταν μια εκπομπή που μας σφράγισε και έχει σφραγίσει την ελληνική τηλεόραση. Ανοίξαμε δρόμους για το κοινωνικό ρεπορτάζ».
Ο Γιάννης Δημαράς ανέφερε:
«Δεν ήταν κάποιος πιο ευαίσθητος, ήμασταν ευαίσθητοι και οι τρεις. Κάθε θέμα το προσεγγίζαμε με την ψυχή μας».
«Συλλαμβάναμε το θέμα και το κάναμε με ευαισθησία και ρεαλισμό. Πήγαμε στο Αλγέρι και πήραμε συνέντευξη από τον Αμπουν Ινταλ, ο οποίος έκανε την πρώτη πειρατεία στη θάλασσα. Ήμαστε οι πρώτοι που συναντήσαμε τον Αμπου Αμπας. Το ρεπορτάζ που σφράγισε τη ζωή μου αλλά και τους Ρεπόρτερς είναι οι αγνοούμενοι της Κύπρου. Ήμαστε οι πρώτοι που αποκαλύψαμε τι είχε γίνει», είπε με τη σειρά του ο Γιώργος Λιάνης.
«Ο Γιάννης Δημαράς ήταν ο bodyguard μας, στις δύσκολες στιγμές έμπαινες μπροστά και “τις έτρωγε”», είπε ο Κώστας Χαρδαβέλλας.
«Ο Γιάννης Δημαράς “έφαγε ξύλο” στην υπόθεση της Αθανασίας του Αιγάλεω. Η Αθανασία ήταν από τα πιο αποτρόπαια πράγματα που έχουμε δει, ήταν σαν το ολοκαύτωμα», πρόσθεσε ο Γιώργος Λιάνης.
«Όταν βρεθήκαμε σ’ αυτόν τον “καταυλισμό της δυστυχίας”, δεν μας άφηναν να μπούμε μέσα κι έγινε μια μικρή σύγκρουση», είπε ο Γιάννης Δημαράς.
Ο Κώστας Χαρδαβέλλας ανέφερε:
«Ο Γιώργος Λιάνης είχε την ιδέα να βρεθεί η Ειρήνη Παπά μέσα στην Αγία Σοφιά και να πει “Τη υπερμάχω στρατηγώ” μέσα στους Τούρκους. Δεν έμπαινε σε αεροπλάνο κι έτσι πήγα εγώ μαζί με την Ειρήνη. Η περιοχή ήταν γεμάτη Τούρκους χωροφύλακες και η Ειρήνη τραγούδησε ψιθυριστά».
Ο Γιώργος Λιάνης είπε:
«Δεν επιδιώκαμε ο καθένας να πάρει το καλό θέμα. Υπήρχε ανταγωνισμός στο μοντάζ, εκεί σκοτωνόμασταν».
«Ξεκινήσαμε να κάνουμε τηλεόραση, χωρίς να ξέρουμε», πρόσθεσε ο Γιάννης Δημαράς.
«Έκανα τον “τερματοφύλακα” ανάμεσα στον Δημαρά και τον Λιάνη που πετούσαν πράγματα ο ένας στον άλλο», δήλωσε ο Κώστας Χαρδαβέλλας.
«Οι Ρεπόρτερς έκαναν θέματα που δεν τολμούσε η τηλεόραση εκείνη την εποχή, όπως φυλακές, ορφανοτροφεία, θανατοδρομεία, εκτρώσεις. Είχαμε πάει σε ένα χωριό όπου ένα παιδί έβλεπε οράματα, όλη η Ελλάδα δεν κοιμήθηκε γιατί φοβόταν τα φαντάσματα», δήλωσε ο Γιώργος Λιάνης.
«Τότε δεν υπήρχε AGB αλλά όταν παιζόταν η εκπομπή, στους δρόμους της Αθήνας κυκλοφορούσαν λίγα αυτοκίνητα», πρόσθεσε ο Κώστας Χαρδαβέλλας.
Ο Γιώργος Λιάνης καταλήγει:
«Αντίπαλος μας ήταν η ΕΡΤ1 γιατί δεν υπήρχε άλλο κανάλι, και τους τσακίζαμε ό,τι και να έβαζαν. Δεν μου έπαιρναν λεφτά τα ταξί κι ακόμη κάποιες φορές δεν μου παίρνουν λεφτά γιατί θυμούνται τους Ρεπόρτερς. Η προσωπική μας ζωή ήταν τόσο ωραία κι έντονη που θα τη ζήλευαν σήμερα όλοι. Οι περισσότερες γυναίκες που συνδέθηκα με έβλεπαν σαν δημοσιογράφο των Ρεπόρτερς και όχι σαν Γιώργο Λιάνη. Ο Δημαράς ήταν καλλονός, σαν αρχαίος Έλληνας. Ο Χαρδαβέλλας ήταν κούκλος επίσης, εγώ τα μαύρα μου τα χάλια. Στα 100 γράμματα που έρχονταν, τα 98 τα έπαιρνε ο Δημαράς, ο Χαρδαβέλλας έπαιρνε 2 κι εγώ κανένα».