Η «ΠΟΠ Μαγειρική», η αγαπημένη εκπομπή με τον σεφ Ανδρέα Λαγό, κάθε ημέρα, στις 14:00, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1, μας ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αποδεικνύοντας ότι η μαγειρική μπορεί να εκτοξεύσει τις αισθήσεις σώματος και νου.
Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η εκπομπή που μας μαθαίνει όλους τους θησαυρούς της ελληνικής υπαίθρου, έρχεται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, με νέες συνταγές, εκλεκτούς καλεσμένους και μοναδικές εκπλήξεις για τους τηλεθεατές.
Ο σεφ Ανδρέας Λαγός, με αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και ηθοποιούς, μαγειρεύει, πλημμυρίζοντας την κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» με διατροφικούς θησαυρούς της Ελλάδας. Εκατοντάδες ελληνικά, αλλά και κυπριακά προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ αξιοποιούνται μέσα από δημιουργικές, ευφάνταστες, αλλά και γρήγορες και οικονομικές συνταγές.
Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, στις 14:00
«Ελληνικό καλαμάρι, κορινθιακή σταφίδα Βοστίτσα
Καλεσμένη στην εκπομπή η Κωνσταντίνα Κομμάτα»
Ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της εκπομπής «ΠΟΠ Μαγειρική» τη γνωστή ηθοποιό και παρουσιάστρια της νέας εκπομπής «ΕΡΤ Backstage», Κωνσταντίνα Κομμάτα, η οποία μας μιλάει για το νέο τηλεοπτικό βήμα της, αλλά και για το πώς άλλαξε η ζωή της μετά την έλευση του παιδιού της.
Η Κωνσταντίνα Κομμάτα βοηθάει τον σεφ της «ΠΟΠ Μαγειρικής» να φτιάξουν δύο συνταγές έχοντας πρώτες ύλες το ελληνικό καλαμάρι και την κορινθιακή σταφίδα Βοστίτσα.
Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023, στις 14:00
«Λαδοτύρι Μυτιλήνης, λευκή μελιτζάνα
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Άγγελος Παπαδημητρίου»
Η εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο Ανδρέας Λαγός υποδέχονται έναν πολυτάλαντο άνθρωπο, που έχει υπάρξει επιτυχημένος εικαστικός στο εξωτερικό, τραγουδιστής, αλλά και ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς. Ο λόγος για τον Άγγελο Παπαδημητρίου, με τον οποίο ο Ανδρέας Λαγός φτιάχνει δύο υπέροχα πιάτα, το ένα με λαδοτύρι Μυτιλήνης και το δεύτερο με λευκή μελιτζάνα.
Ο Άγγελος Παπαδημητρίου, με το μοναδικό του υποκριτικό ταλέντο, σκορπίζει το κέφι στο στούντιο και αφήνει τους πάντες με ανοιχτό το στόμα, καθώς διηγείται ιστορίες από τα «ιερά τέρατα» του ελληνικού θεάτρου και όχι μόνο.
Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023, στις 14:00
«Βολάκι, κελυφωτό φιστίκι Φθιώτιδας
Καλεσμένη στην εκπομπή η Δέσποινα Μοίρου»
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» αποκτά αέρα Χόλιγουντ, αφού ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται τη διάσημη ηθοποιό, Δέσποινα Μοίρου, πρόσφατα βραβευμένη στο Φεστιβάλ των Καννών και με μία καριέρα στο εξωτερικό που θα ζήλευαν πολλοί.
Μαζί, δημιουργούν δύο πιάτα, χρησιμοποιώντας ως πρώτες ύλες, βολάκι και κελυφωτό φιστίκι Φθιώτιδας. Η Δέσποινα Μοίρου μοιράζεται με τους τηλεθεατές άγνωστες ιστορίες από την καριέρα της στο Χόλιγουντ και μας αποκαλύπτει τα νέα επαγγελματικά σχέδιά της.
Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, στις 14:00
«Ελαιόλαδο Ηλείας, Μανούρι
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Νικόλας Ράπτης»
Ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» τον γνωστό παρουσιαστή, Νικόλα Ράπτη, ο οποίος σκορπίζει το γέλιο, όπως μόνο εκείνος ξέρει να κάνει με τόση άνεση. Οι δύο άντρες φτιάχνον δύο μοναδικά πιάτα χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο Ηλείας και μανούρι και καταφέρνουν να ξετρελάνουν τους πάντες με τις γεύσεις και τις μυρωδιές.
Γιατί η μαγειρική μπορεί να είναι ΠΟΠ!
#popmageiriki
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Υπεύθυνος καλεσμένων – δημοσιογραφική επιμέλεια: Πραξιτέλης Σαραντόπουλος
Παραγωγή: GV Productions