Όπως σε κάθε προσφυγική συνοικία έτσι και στην Καισαριανή, σε κάθε στενό και πλατεία ανακαλύπτεις έναν κόσμο παλιό και μια νοσταλγία για αλλοτινές εποχές. Οι ψηλές πολυκατοικίες διαδέχονται τα μικρά σπιτάκια των προσφύγων με τα περισσότερα από αυτά να είναι πλέον ακατοίκητα, δίνοντας στην Καισαριανή τη σημερινή σύγχρονη της όψη. Σε αυτή τη συνοικία μας ξεναγεί την Κυριακή με τις «Γειτονιές στο πιάτο» ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Η πρώτη στάση σε αυτή την αυθεντική γειτονιά της Αθήνας δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το περίφημο «Αναψυκτήριο της Καλοπούλας». Ένα πολύ καλά κρυμμένο μυστικό της πόλης, σε ένα καταπράσινο δάσος, που βρίσκεται μόλις 6 χιλιόμετρα μακριά από την πλατεία Συντάγματος.
Κατηφορίζοντας στη Λ. Εθνικής Αντιστάσεως, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος συναντά τη «Λούσι», που παραμένει ένα από τα παλαιότερα γαλακτοπωλεία της Αθήνας στο οποίο μπορεί κανείς να βρει φρέσκα γαλακτοκομικά προϊόντα, γιαούρτι, ρυζόγαλο, κρέμες, παγωτό και φυσικά φρέσκο γάλα.
Σε αυτή τη βόλτα στην Καισαριανή βρίσκει και το «Beer Garden Rittenburg», το αδερφάκι του στο Παγκράτι ήταν το πρώτο γερμανικό εστιατόριο στην Ελλάδα. Πατέρας και γιος έμαθαν να φτιάχνουν αφράτα πρέτζελ, πελώρια σνίτσελ, σπιτικά ζυμαρικά σπάτζλε και φυσικά εξαιρετικές πατάτες με πολλούς τρόπους.
Τέλος, παίρνουμε μια δόση υψηλής γαστρονομίας στο «Seeds», ένα καλόγουστο fine dining εστιατόριο του πολύ έμπειρου σεφ Δήμου Σαμουράκη. Γεύσεις πολλές, εναλλασσόμενες, ισορροπημένες και αξέχαστες.
Η επιστροφή στο στούντιο φέρνει και δύο ξεχωριστές συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: ριζότο με σπανάκι και φρέσκα μυρωδικά και καλτσόνε με κοτόπουλο και γραβιέρα.
Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα σε μια ακόμα γειτονιά!