MediaNews

My Greece: Δέσποινα Βανδή και Μαρία Ναυπλιώτου μάς ταξιδεύουν στους Δελφούς και τον Παρνασσό

Πολλές φορές δεν χρειάζεται να ψάξεις για να ανακαλύψεις νέους προορισμούς, αρκεί απλώς να δεις με άλλα μάτια αυτό που ήδη γνωρίζεις. Αυτό το Σαββατοκύριακο το My Greece ταξιδεύει στον αρχαίο ομφαλό της γης και τα χωριά του Παρνασσού. Η Δέσποινα Βανδή έχει παρέα σε αυτό το ταξίδι μια πραγματική ιέρεια του Απόλλωνα, την ηθοποιό Μαρία Ναυπλιώτου.

Η Δέσποινα και η Μαρία ξεδιπλώνουν όλους τους μύθους για τον ιερό χώρο των Δελφών, επισκέπτονται το σπίτι του Άγγελου και της Εύας Σικελιανού όπου η Μαρία ενσάρκωσε για πρώτη φορά τη «Μήδεια» του Ευριπίδη και χάνονται στον αρχαίο ελαιώνα της Άμφισσας με περισσότερα από 1 εκατομμύριο ελαιόδεντρα.

 

Δοκιμάζουν για σας τηγανητές ελιές και καπνιστό τραχανότο με μοσχαρίσια μάγουλα γιατί κανένα ταξίδι δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς τη γεύση του τόπου.

 

Ο Παρνασσός όμως είναι συνυφασμένος με το χιόνι και τα σπορ του βουνού. Τι κι αν η Μαρία δηλώνει δεξιοτέχνης τερματοφύλακας, δεν δίστασε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της σε μια μηχανοκίνητη βόλτα στις χιονισμένες πλαγιές του βουνού. Τι έγινε στην πρώτη επαφή της Μαρίας και της Δέσποινας με τα snowmobiles.

 

Οι απαντήσεις στο My Greece, το Σάββατο 27 Μαρτίου στις 18.40 στο Mega.

 

Την Κυριακή Η Δέσποινα Βανδή και η Μαρία Ναυπλιώτου συνεχίζουν το ταξίδι τους στον Παρνασσό με όρεξη, χιούμορ και διάθεση για εκ βαθέων εξομολογήσεις.

 

Στα στενά της Αγόριανης μαθαίνουν τα μυστικά των 2 αιωνόβιων πλατάνων, ανακαλύπτουν τα σημεία για τις τέλειες selfie στον καταρράκτη και ψωνίζουν τοπικά ζυμαρικά και γλυκά του κουταλιού.

 

Στην Αράχοβα ανακαλύπτουν τον αργαλειό της Πηνελόπης και δοκιμάζουν την δύναμή τους στη δημιουργία των παραδοσιακών υφαντών.

 

Ότι η Αράχοβα φημίζεται για τα ψητά της είναι γνωστό, ένα από τα παραδοσιακά της πιάτα όμως δεν έχει κρέας αλλά ψάρι.

 

Το My Greece φτάνει μέχρι το Δίστομο και ένα βυζαντινό μνημείο της UNESCO. Η περιήγηση στην μονή του Οσίου Λουκά που αποκαλείται «Αγιά Σοφιά της Ρούμελης» θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. 1.000 χρόνια ιστορίας και μοναστηριακή μαγειρική για τα μάτια σας μόνο.

 

My Greece, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18.40 στο Mega!

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version