Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Η πληγή στην ψυχή της Πέννυς Μπαλτατζή

Η ζωή της Πέννυς Μπαλτατζή μόνο ρόδινη δεν έχει υπάρξει. Τη βλέπουμε με χαμόγελο στο «Just the 2 of Us» να προπονεί τον Ανδρέα Λουδάρο, αλλά έχει ζήσει
τραγωδίες. Βίωσε τέσσερις αποβολές, «έχασε» τον αδελφό της, ενώ η μητέρα της, ως ψυχασθενής, κάποια στιγμή έφτασε στ’ άκρα. Και τώρα μιλάει για όλα, με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

 

«Υπάρχει πολύς συντηρητισμός και ταμπού για τα θέματα ψυχικής υγείας, γι’ αυτά τα πράγματα που πάντα ήταν μέσα στη ζωή». Με αυτή της την -τόσο ορθή- φράση, ξεκίνησε να εξομολογείται στον Γρηγόρη Αρναούτογλου τις δύσκολες στιγμές της. «Πριν γίνω μαμά, είχα 4 άτυχες εγκυμοσύνες. Θέλω να πω στις γυναίκες που βιώνουν το ίδιο πρόβλημα ότι δεν είναι  μόνες. Πρέπει να επικοινωνούν τα προβλήματά τους με το σύντροφό τους. Κάποια στιγμή βρήκα τοίχο μέσα μου, ένιωσα σκοτάδι», εξομολογήθηκε και προχώρησε στο θέμα της μητέρας της. «Η μαμά μου ήταν ψυχικά ασθενής», είπε και συνέχισε: «Eίχε μια αγχώδη διαταραχή, ιδεοψυχαναγκαστική υστερία, ψυχαναγκασμό. Πίναμε παγωμένο γάλα, τρώγαμε παγωμένο φαγητό επειδή έτσι το είχε προγραμματισμένο στο μυαλό της. Έχει κάνει και πράγματα πολύ άσχημα. Έβαλε τιρμπουσόν και μαχαίρι στο λαιμό του αδελφού μου. Ο μπαμπάς δούλευε και πικραινόταν πολύ. Η μαμά μου το 1965, από λίγα που έχω ακούσει, πάθαινε κρίσεις πανικού. Τότε δεν ήξεραν καν τι είναι. Ο πατέρας μου μου είπε μετά από χρόνια: “Είχα καταλάβει ότι η μαμά σου είναι σαν ένα παιδί με αναπηρία” και με συγκλόνισε. Την αγαπούσε πολύ».

 

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο θάνατο του αδελφού της: «Ο αδελφός μου πέθανε το 2011, “έφυγε” από διχοτόμηση καρωτιαίας αρτηρίας στον ύπνο του». Ωστόσο, όπως είπε, ο σύντροφός της έχει σταθεί βράχος δίπλα της: «Ο άντρας μου, ο Χρήστος μου, είναι εκεί, είναι η ήρεμη δύναμη», ολοκλήρωσε.

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου