Κρίση στην ΕΙΗΕΑ με θέμα την… αποδελτίωση, που έθεσε υπό παραίτηση τον πρόεδρο, Νίκο Χατζηνικολάου, και το αναπληρωματικό μέλος Ανδρέα Μιχαλόπουλο, υπό απόλυση τον γενικό διευθυντή Τάσο Ξιναρή και τη γραμματέα Φωτεινή Κουζή.
Στο «newsletter» της Τρίτης, που είχε τα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου για τα θέματα που αφορούν τον Τύπο, υπήρξε και μια ολοσέλιδη επίθεση της «Ελεύθερης Ωρας» (εκδότης το αναπληρωματικό μέλος της ΕΙΗΕΑ, Ανδρέας Μιχαλόπουλος), του δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδόπουλου, εναντίον του Νίκου Χατζηνικολάου. Ο πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ έγινε έξαλλος όταν παρέλαβε το newsletter και πίσω από αυτή την επίθεση πίστεψε ότι υπήρχε σκευωρία εναντίον του, οργανωμένη από τον διευθυντή της ΕΙΗΕΑ και κάποια μέλη του Δ.Σ. Μάλλον εννοούσε τον αντιπρόεδρο Τάσο Μπούρα (αυτός είχε εισηγηθεί την πρόσληψη του Τ. Ξιναρή), και τον Ανδρ. Μιχαλόπουλο.
Ο Νίκος Χατζηνικολάου, λοιπόν, μιλώντας αρχικά με τον Ανδρέα Κουρή και στη συνέχεια με άλλα μέλη του Δ.Σ., τους είπε ότι υπάρχει συνωμοσία εναντίον του και ότι θα παραιτηθεί. Ο διευθυντής της ΕΙΗΕΑ έστειλε επιστολή σε όλα τα μέλη, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, λέγοντας πως, όταν δέχεσαι επίθεση, όπως αυτή που δέχτηκε ο πρόεδρος, είναι δική του ευθύνη, που συμπεριλήφθηκε το δημοσίευμα στο newsletter.
Στη συνέχεια, και ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος κοινοποίησε με e-mail ότι υποστήριζε πως η συμφωνία του με τον Βαγγέλη Παπαδόπουλο είναι να γράφει οτιδήποτε χωρίς έλεγχο. Και ο εκδότης της «Ελεύθερης Ωρας» έθετε την παραίτησή του στη διάθεση του Δ.Σ. Σε όλη αυτή τη διαδικασία ο γενικός γραμματέας Γιάννης Φιλιππάκης και ο
αντιπρόεδρος Τάσος Μπούρας ήταν… εξαφανισμένοι.
Ομως, ένα άλλο μέλος του Δ.Σ., ο Κωνσταντίνος Γέρου, είδε την ευκαιρία να βολιδοσκοπήσει αν κάποια μέλη τον θέλουν για πρόεδρο, σε περίπτωση που επιμείνει στην παραίτησή του ο Χατζηνικολάου. Ωστόσο, την Πέμπτη το πρωί, μέσω e-mail, ο Χατζηνικολάου έδινε απάντηση στον εκδότη της «Ελεύθερης Ωρας», Ανδρέα Μιχαλόπουλο, την οποία κοινοποίηε σε όλα τα μέλη της Ενωσης.
Στο e-mail διευκρίνιζε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα παραίτησης» και πως «δεν περισσεύει κανένας, ιδιαίτερα σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Αντίθετα, πρέπει να συζητηθεί, πιστεύω, στο επόμενο Δ.Σ. το θέμα της ελευθεροτυπίας και των διώξεων κατά μέσων ενημέρωσης και να αναλάβουμε δράση». Κάπως έτσι, αποκαταστάθηκε η ηρεμία στην ΕΙΗΕΑ, γεγονός που προκάλεσε γενικότερη ανακούφιση συνολικά στον κλάδο.