Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Απλήρωτοι οκτώ µήνες οι εργαζόµενοι του Φιλιππάκη

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στον όμιλο Φιλιππάκη απαιτεί η Ενωση Συντακτών με επιστολή της στον εκδότη των εφημερίδων «Δημοκρατία», «Espresso» και «Εστία», Γιάννη Φιλιππάκη. Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, οι οφειλές του ομίλου στους εργαζομένους φτάνουν ακόμα και τους οκτώ μήνες. H Ενωση Συντακτών καλεί τον εκδότη να καταθέσει εγγράφως, το αργότερο μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, πρόγραμμα καταβολών για την αποπληρωμή των οφειλόμενων αποδοχών.

 

Η επιστολή της ΕΣΗΕΑ έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει ο όμιλος του εκδότη της «Δημοκρατίας», με σημαντικότερο τις οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Πλέον, το παραμύθι «φταίνε όλοι άλλοι, αλλά ποτέ εγώ», δεν έχει δράκο, αφού οι μπάντες αντιλαμβάνονται και τις ευθύνες, αλλά και την αδυναμία του κ. Φιλιππάκη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Και την ίδια ώρα που αφήνει απλήρωτους τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις του, διεκδικεί ρόλο σωτήρα και συμβουλάτορα, για να σώσει συνολικά τον κλάδο υπό την ιδιότητα του γενικού γραμματέα της ανύπαρκτης Ενωσης Ιδιοκτητών.

 

ΣΤΟ ∆.Σ. ΤΟΥ ΑΠΕ.

 

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το media.gr, προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι ο κ. Φιλιππάκης κατέχει θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ενώ με βάση το πόρισμα της Προανακριτικής για τον Παπαγγελόπουλο κατηγορείται για συμμετοχή στο παραδικαστικό που φέρεται να είχε στήσει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. Η συμμετοχή του στο Δ.Σ. του ΑΠΕ είναι ex officio, αφού μετέχει υπό την ιδιότητα του γραμματέα της ανύπαρκτης Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων.

 

Μιας Ενωσης στην οποία δεν συμμετέχει κανένας από τους μεγάλους του Τύπου. Ούτε η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη ούτε η «Καθημερινή» του Θέμη Αλαφούζου ούτε το «Θέμα» του Τάσου Καραμήτσου. Απεναντίας, μετέχουν όλοι οι μικροί και κατατρεγμένοι του χώρου. Εν προκειμένω, ελάχιστη σημασία έχουν όλα αυτά. Εκεί που υπάρχει θέμα είναι στο γεγονός ότι ο κ. Φιλιππάκης, με την ανοχή της κυβέρνησης και δη του αρμόδιου υπουργού Στ. Πέτσα, ενώ βρίσκεται ένα βήμα πριν από το Ειδικό Δικαστήριο, εξακολουθεί να συμμετέχει στο Δ.Σ. του ΑΠΕ. Και επειδή ο ίδιος δεν πρόκειται να φιλοτιμηθεί και να φύγει, ας ζητήσει ο Πέτσας από τον φίλο του, τον Χατζηνικολάου, να τον αντικαταστήσει

 

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου