MediaNews

Παναγιωτακόπουλος στο MEGA: Χρειάζεται εγρήγορση στα γηροκομεία

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος τονίζοντας πως:  «Εφόσον ο κορωνοϊός έχει διασπορά στην κοινωνία, μοιραία και νομοτελειακά θα εμφανιστεί και στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων»  

«Απαιτείται εγρήγορση από την ιδιοκτησία των δομών, από το προσωπικό και τους γιατρούς αλλά και από εμάς για να ιχνηλατήσουμε και να προστατέψουμε τους ευπαθείς συμπολίτες μας που ζουν εκεί».

Για τα υγειονομικά πρωτόκολλα σημείωσε πως δεν εξασφαλίζουν το απόλυτο , μειώνουν όμως όσο γίνεται περισσότερο την πιθανότητα να παρουσιαστεί κρούσμα σε δομή φιλοξενίας. Συνεπώς πρέπει να τηρούνται σχολαστικά.

Ως προς τους ελέγχους στους εργαζόμενους, αναφέρθηκε στο περιοδικό πρόγραμμα ελέγχων του ΕΟΔΥ, και υπογράμμισε πως δεν είναι εφικτό να πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ καθημερινά τεστ σε όλο το προσωπικό των περίπου 300 δομών φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Σχετικά με τις περιοχές όπου μπορεί να υπάρχουν αυξημένα κρούσματα, όπως για παράδειγμα στον Αγ. Παντελεήμονα, τόνισε πως οι κινητές μονάδες υγείας του ΕΟΔΥ διενεργούν πάνω από 500 rapid test καθημερινά. Σε κάθε περιοχή διενεργούνται περίπου πάνω από 500 τεστ κάθε μέρα, αναλόγως βεβαίως και της προσέλευσης του κόσμου.

Δεν αποκλείει τέλος το κλείσιμο της εστίασης στις 10 το βράδυ, ωστόσο, όπως είπε, όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

 

 

 

Ρεπορτάζ της «Κοινωνία Ώρα MEGA Ο κορωνοϊός εκτός από τις μαθητικές καταλήψεις φαίνεται πως δημιουργεί και άλλα προβλήματα που έχουν να κάνουν με κενά και ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του 7ου Δημοτικού σχολείου Ν. Σμύρνης όπου βρέθηκε η Νέτη Φίλια με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» καταγράφοντας την εικόνα και την αγωνία των γονέων.

Στο σχολείο καταγράφονται ελλείψεις σε τέσσερις βασικούς δασκάλους με αποτέλεσμα τουλάχιστον 100 μαθητές να μην μπορούν να κάνουν ουσιαστικό μάθημα. Τρεις εξ αυτών έχουν λάβει άδεια ειδικού σκοπού για τον Covid και οι θέσεις τους δεν έχουν καλυφθεί.

Σύνφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Φαίη Δημοπούλου, το σχολείο στην ουσία λόγω της έλλειψης των τεσσάρων δασκάλων υπολειτουργεί και τα κενά καλούνται να καλύψουν εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων.

Η μητέρα παιδιού της Δ’ δημοτικού αναφερει πως «είμαστε σε απόγνωση, τα παιδιά μας πηγαινοέρχονται στο σχολείο και υποαπασχολούνται. Όλη μέρα… ζωγραφίζουν» καταγγέλλει, προσθέτοντας πως λόγω των ελλείψεων δεν λειτουργεί ούτε το ολοήμερο.

 

Έντονη διαφωνία μεταξύ των βουλευτών Πλεύρη, Σπίρτζη και Βλάχου για τον κορωνοϊό και τις καταλήψεις 

 

Στην εκπομπή μίλησαν οι κ.κ. Θάνος Πλεύρης, βουλευτής ΝΔ, Χρήστος Σπίρτζης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, και Παναγιώτης Βλάχος, γραμματέας επικοινωνίας ΚΙΝ.ΑΛ., αναφορικά με την κατάσταση με τον κορωνοϊό στο κέντρο της Αθήνας αλλά και το θέμα των καταλήψεων.

«Η Αθήνα έχει έντονο επιδημιολογικό φορτίο. Προχθές έγινε απολύμανση της πλατείας Αγ. Παντελεήμονα και έγιναν rapid τεστ. Δυστυχώς σε πλατείες όπως η Βικτωρίας υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση κόσμου και μεταναστών, που δεν προσέχουν τόσο επειδή είναι νεαροί. Το κέντρο έχει το επιπλέον πρόβλημα ότι συγκεντρώνει κόσμο από όλα τα προάστια», είπε ο κ. Πλεύρης.

«Η πρόληψη υπήρξε αλλά οι περιοχές που έχουν μεγάλη συγκέντρωση κόσμου είναι πιο δύσκολο να ελεγχθούν. Κάνεις ψεκασμούς σε αυτές τις πλατείες, τους ζητάς να μην συγκεντρώνονται, μπήκαν τα νέα λεωφορεία και το βασικότερο είναι να τηρηθούν τα μέτρα», συνέχισε ο ίδιος.

Μιλώντας για τους πρόσφυγες και μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας ο κ. Πλεύρης είπε ότι «Απευθυνόμαστε σε κόσμο που δε θέλει να συμμορφωθεί. Ακόμα και στο lockdown στις πλατείες αυτές οι μετανάστες δεν υπολόγιζαν τίποτα. Όσοι βρίσκονται εδώ πέρα δεν μπορούν να είναι υγειονομική βόμβα για το κοινωνικό σύνολο. Αναφέρομαι σε αυτούς που περιφέρονται καθημερινά στις πλατείες χωρίς να τηρούν μέτρο. Επειδή είναι 25-26 χρονών έχουν την αίσθηση ότι δεν τους πιάνει τίποτα».

«Δεν μπορεί κανείς να μπει στον πειρασμό να αρχίσει να σχολιάζει τα επιχειρήματα των στελεχών της ΝΔ. Τώρα φταίνε οι μετανάστες. Για τις καταλήψεις φταίνε οι μαθητές. Το μεγαλύτερο “μπαχαλάκι” που υπάρχει στη χώρα είναι το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη. Οι ελλείψεις στους καθηγητές είναι προφανείς. Οι ελλείψεις είναι εμφανείς και στα νοσοκομεία», απάντησε ο κ. Σπίρτζης.

κυβέρνηση για την κατάσταση στα σχολεία», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Βλάχος.

«Στη θεωρητική προσέγγιση εγώ έχω την πρακτική προσέγγιση ότι έχω μία κόρη και έναν γιο που πηγαίνουν σχολείο σε τάξεις 25 ατόμων και τηρούνται τα μέτρα. Το 0,1% των σχολείων έχει κλείσει λόγω κορωνοϊού. Να νομιμοποιήσουμε καταλήψεις δεν το κάναμε ποτέ, ακόμα και αν συμφωνούσαμε με τους λόγους. Σεβόμαστε τους μαθητές που δεν έχουν την πολυτέλεια να κάνουν φροντιστήρια και να πηγαίνουν σε ιδιωτικό σχολείο», κατέληξε απαντώντας ο κ. Πλεύρης.

 

 

Αναστασία Γκίκα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Έχουν γίνει 32.500 προσλήψεις στα σχολεία». 

 

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου παιδείας, Αναστασία Γκίκα για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία με τις καταλήψεις και τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με την κυρία Γκίκα, μεγάλος αριθμός αναπληρωτών εστάλη εγκαίρως στα σχολεία, καθώς έγιναν 32.000 προσλήψεις.

Υποστήριξε πως δόθηκε προτεραιότητα στις απομακρυσμένες περιοχές όπου καλύφθηκαν όλα τα κενά που είχαν δημιουργηθεί.

«Φέτος ξεκινήσαμε μια άλλη τακτική, να δώσουμε προτεραιότητα στα απομακρυσμένα μέρη», είπε χαρακτηριστικά.

Σύντομα αναμένονται επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών για να καλύψουν τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει.

Ακόμα, τόνισε πως οι υποδείξεις των ειδικών ακολουθούνται με ευλάβεια και πως δεν έχει υπάρξει διασπορά ιικού φορτίου στα σχολεία.

«Δεν έχει παίξει κάποιο ρόλο ο αριθμός των μαθητών στις αίθουσες», εξήγησε.

Για την τηλεκπαίδευση σημείωσε πως έχει λυθεί το θέμα με τα προσωπικά δεδομένα και πως έχουν σταλεί όλες οι οδηγίες στην εκπαιδευτική κοινότητα για να δοθεί πρόσβαση σε όλα τα παιδιά. Για τους μαθητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις, τόνισε πως οι διευθυντές των σχολείων είναι αυτοί που έχουν υπόψην τους ποιος δημιουργεί πρόβλημα στην πρόσβαση στην εκπαίδευση.

«Ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία», κατέληξε.

 

Μαθητές στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» :«Τιμωρητικό το μέτρο της τηλεκπαίδευσης με απουσίες» 

Κατάληψη πραγματοποιούν οι μαθητές στο 1ο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Πλάκας με συγκεκριμένα αιτήματα για το σχολείο τους ενώ παράλληλα δηλώνουν αντίθετοι στην τηλεκπαίδευση με απουσίες.

Όπως λένε δύο μαθητές του σχολείου, ο Γιώργος και ο Διονύσης, το σχολείο προχώρησε σε κατάληψη με  κυριότερο αίτημα να υπάρχουν λιγότεροι μαθητές ανά τάξη.Αυτή τη στιγμή τα τμήματα απαρτίζονται από 24-28 μαθητές που συνωστίζονται σε μικρές αίθουσες.

Επίσης ζητούν να να προσληφθεί προσωπικό καθαριότητας. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα έχουν αναλάβει οι ίδιοι χρέη καθαριότητας του σχολείου. «Εμείς τελούμε τις εργασίες καθαριότητας. Ορίζουμε επιτροπές ανά όροφο και δραστηριότητα και προσπαθούμε να κρατήσουμε το σχολείο καθαρό».

Δηλώνουν αντίθετοι στο μέτρο για τις απουσίες στην τηλεκπαίδευση χαρακτηρίζοντας το μέτρο του υπουργείου Παιδείας «τιμωρητικό» και κάνουν γνωστό πως όσο «θα είμαστε στοιβαγμένοι σε κλουβιά, το σχολείο δεν θα ανοίξει». Πρότασή τους να βρεθούν και να αξιοποιηθούν χώροι από την πολιτεία προκειμένου να μπορέσουν να «σπάσουν» τα τμήματα σε μικρότερα.

 

Ο κομμωτής  Κωνσταντίνος Κουτούπης στην «Κοινωνία Ώρα MEGA»: «Δωρεάν κούρεμα στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας» 

 

Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβαν κομμωτές στην Καρδίτσα που κουρεύουν δωρεάν τους πλημμυροπαθείς της περιοχής.

Για την πρωτοβουλία μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κομμωτής κ. Κωνσταντίνος Κουτούπης. Όπως λέει, κομμωτές που χτυπήθηκαν από την πλημμύρα που σάρωσε την περιοχή, διαμόρφωσαν τον απαραίτητο χώρο σε ένα πεζόδρομο στο κέντρο της Καρδίτσας και προσφέρουν δωρεάν τις κομμωτικές τους υπηρεσίες.

Επίσης έχει στηθεί ένας φιλανθρωπικός κουμπαράς για τη στήριξη των πλημμυροπαθών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Χθες οι κομμωτές κούρεψαν 70 άτομα μέσα σε έξι ώρες.

 

Νικόλας Κατσίμπας , Λέκτορας Πανεπιστημίου Κολόμπια : «Δεν θα έπρεπε να υποτιμάμε τον Ντόναλντ Τραμπ». 

 

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Λέκτορας Πανεπιστημίου Κολόμπια Νικόλας Κατσίμπρας. Ο κ. Κατσίμπρας τόνισε πως ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να βγάλει επικοινωνιακά πως είναι νικητής, διότι θα νικήσει τον κορωνοιό αλλά και τον αντίπαλο του στις εκλογές Τζο Μπάιντεν. Από την άλλη οι Δημοκρατικοί δεν ‘’σηκώνουν’’ το θέμα της αρρώστιας του Προέδρου των ΗΠΑ, καθώς δεν θέλουν να τα βάλουν με την κοινή γνώμη, μιας και οι δημοσκοπήσεις τους δείχνουν μπροστά.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version