Το πρωί της Τρίτης 18/3, ομόφωνα ένοχη για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η Ρούλα Πισπιρίγκου.
Δικαστές και ένορκοι, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Βασιλικής Δημόπουλου, κήρυξαν ομόφωνα ένοχη την 36χρονη μητέρα από την Πάτρα για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε την απόφαση δίχως να αντιδράσει. Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου εκδόθηκε έπειτα από μια μαραθώνια αποδεικτική διαδικασία που διήρκεσε περίπου έναν χρόνο. Στο ακροατήριο κατέθεσαν, κατά τη διάρκεια των περίπου 80 συνεδριάσεων, περίπου 50 μάρτυρες, ανάμεσά τους πολλοί ιατροδικαστές, γιατροί και νοσηλευτές.
«Θέλει να κρατήσει τον σύζυγό της κοντά της. Υπερτερεί ο εγωισμός της για να ακολουθήσει να ζει το επίπλαστο όνειρο. Τι γίνονται τα κοριτσάκια; Άμοιρες Ιφιγένειες. Την απώλεια της αγάπης προδίδει το ψυχρό της βλέμμα που βρίσκεται σε συμφωνία με τη παγωμάρα των δακτύλων της» είχε πει στην αγωγή της η εισαγγελέας.
Η σχετική είδηση προβλήθηκε νωρίτερα και στο «Happy Day» με την Γιώτα Κηπουρού που έδωσε όλο το ρεπορτάζ να σημειώνει:
«Σήμερα είναι μια μέρα δικαίωσης…».