Ο Ανδρέας Μικρούτσικος στο «Buongiorno», το πρωί της Πέμπτης, μίλησε με ιδιαίτερα καυστικό και αιχμηρό τρόπο για τον Άρη Πορτοσάλτε.
Ο παρουσιαστής σχολίασε όσα είπε ο δημοσιογράφος νωρίτερα στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα».
«Είστε ωραία εκπομπή, τσεκάρετε τις αντοχές μου. Συγχαρητήρια! Εγώ, για να ζω σε αυτή την ηλικία, σημαίνει ότι έχω αντοχές και χαμογελώντας βλέπω τον Πορτοσάλτε. Άξιο τέκνο της κατάστασης!» ανέφερε ο Ανδρέας Μικρούτσικος και πρόσθεσε:
«Στην πολιτική ορολογία ο πορτοσαλτισμός είναι συμπεριφορά. Παλιά είχαμε άλλους όρους, που ήταν πιο σκληροί, έλεγαν “Γερμανοτσολάδες” και τα λοιπά. Τώρα έχουμε εθνική ανεξαρτησία αλλά έχουμε τον πορτοσαλτισμό, το εξουθενωτικό γλείψιμο της εξουσίας. Εσείς φταίτε που μου παίζετε Πορτοσάλτε».
«Ως μεγαλύτερος αναλαμβάνω να ζητήσω συγγνώμη, ένιωσα ντροπή χθες»
Το σχόλιό του για όσα διαδραματίστηκαν χθες στο ελληνικό κοινοβούλιο έκανε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.
Ο παρουσιαστής θέλησε να τοποθετηθεί στον αέρα του «Buongiorno», για τη στάση που κράτησε ο πρωθυπουργός στη συζήτηση που έγινε για το δυστύχημα των Τεμπών και την πρόταση δυσπιστίας που τελικά κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης απέναντι στην κυβέρνηση, με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς, της Πλεύσης Ελευθερίας και 9 ανεξάρτητων βουλευτών.
«Θέλω να σου ζητήσω ως μεγαλύτερος εδώ του τραπεζιού συγγνώμη για τον πρωθυπουργό μας και τη στάση του χθες. Ήταν απαράδεκτη, οπότε ως μεγαλύτερος αναλαμβάνω να σου ζητήσω εγώ συγγνώμη. Αυτό μόνο. Το λέω και το εννοώ και δεν είναι σχήμα, ούτε εντυπωσιασμό», είπε αρχικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος στη Φαίη Σκορδά.
«Ένιωσα ντροπή χθες με τον τρόπο, με το ήθος, με το 41% πάλι. Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που η συμπεριφορά ήταν τέτοια… ανεπίτρεπτο! Και όλα αυτά τα τερτίπια, οι ντρίπλες, τα ψευδοεπιχειρήματα… ντροπή, ντροπή, ντροπή για τον κόσμο που μαζεύτηκε χθες, την Παρασκευή που μας πέρασε, για τους νεκρούς, για του συγγενείς και τους αγώνες που έδωσε ο ελληνικός λαός», συμπλήρωσε στο σχόλιό του ο παρουσιαστής.
«Και εκεί που λένε ότι κάτι θα αλλάξει, τίποτα δεν θα αλλάξει. Την πάρτη τους, τη θέση τους, την εξουσία τους, τα κέρδη τους. Ντροπή! Δεν μας αξίζει μια τέτοια Ελλάδα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος.
«85% του ελληνικού λαού στην τελευταία δημοσκόπηση συμφωνεί ότι υπάρχει συγκάλυψη, μπάζωμα. Είμαστε θύματα της ασυδοσίας των εξουσιαζόντων. Να υπερασπίζεσαι τις όποιες θέσεις με χαμηλωμένο κεφάλι χωρίς τα «κουνήματα». Όλο αυτό το αφήγημα είναι αισχρό, ανεπίτρεπτο! […] Πόσες φορές θα σκοτώσουμε τα παιδιά αυτών των ανθρώπων;», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Ανδρέας Μικρούτσικος.