Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Vita και τη Μικαέλα Θεοφίλου έδωσε η Ανθή Βούλγαρη. Λίγες εβδομάδες πριν φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του MEGA ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για την ανατροφή και τις αρχές που σκοπεύει να του εμφυσήσει, ενώ αναφέρεται και στον σεξισμό που βίωσε στα πρώτα της βήματα στον χώρο από άνδρες συναδέλφους της.
«Αναγνωρίζω κάποια λάθη που έκαναν οι γονείς μου στο δικό μου μεγάλωμα ή κάποιες ατάκες που ακούω και δεν μου αρέσουν και λέω μέσα μου ότι αυτά θα προσπαθήσω να μην τα κάνω εγώ στο δικό μου το παιδί», δηλώνει η Ανθή Βούλγαρη.
«Βέβαια, επειδή η εποχή μας έχει αλλάξει τόσο πολύ και βλέπω ότι και τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα, αυτό που με προβληματίζει είναι πώς θα μπορώ να είμαι μέσα στην εποχή για να καταλαβαίνω τι ερεθίσματα παίρνει», προσθέτει χαρακτηριστικά.
«Πιστεύω στην ισότητα των ανθρώπων, όπως πιστεύω πολύ και στη συζήτηση. Θα μιλώ ανοιχτά με το παιδί μου και θα φροντίσω να του εμφυσήσω τις αξίες με τις οποίες μεγάλωσα και εγώ: το σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αντίληψη ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι. Όταν υπάρχουν οι βάσεις μέσα από την οικογένεια, νομίζω ότι όλα γίνονται πιο εύκολα», σημειώνει η Ανθή Βούλγαρη σε άλλο κομμάτι της συνέντευξης.
«Εγώ ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία σε ένα χώρο ανδροκρατούμενο, όπου μια γυναίκα έπρεπε να αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν είναι μόνο όμορφη. Εμένα αυτό δεν με άγγιξε καθόλου. Όταν βρισκόμουν απέναντι σε άντρες συναδέλφους μου, είχα πάντα στο μυαλό μου: ό,τι και να πεις, εγώ είμαι ίση με σένα και μπορώ να κάνω τα ίδια πράγματα με σένα», επισημαίνει η Ανθή Βούλγαρη.