Η Βούλα Πατουλίδου σχολίασε τις αντιδράσεις που προέκυψαν από τους Τούρκους, μετά την παρουσίαση του τραγουδιού «Αστερομάτα» της Κλαυδίας στη Eurovision. Το τραγούδι μιλάει για τον ξεριζωμό των Ποντίων, γεγονός που δεν αποδέχεται η Τουρκία.
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με το Eurovision Türkiye, σε περίπτωση που η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Τουρκίας διαπιστώσει πως όντως το τραγούδι της Κλαυδίας (σ.σ. έχει ποντιακή καταγωγή) με τίτλο «Αστερομάτα» αναφέρεται στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ένα ιστορικό γεγονός που αρνείται να αναγνωρίσει η Τουρκία, τότε «θα μεταφερθεί η δυσφορία της Τουρκίας στο υψηλότερο επίπεδο», καθώς θα υποβληθεί και επισήμως η διαμαρτυρία της.
Αναφορικά με το θέμα τοποθετήθηκε η Βούλα Πατουλίδου, η οποία μίλησε στην εκπομπή «Weekenders» και σχολίασε αρχικά: «Όποιος έχει τη μύγα, σεληνιάζεται και όχι απλά μυγιάζεται». Στη συνέχεια, εξέφρασε την άποψή της ότι δεν θα είχε δημιουργηθεί τόσο μεγάλο ζήτημα, αν το τραγούδι δεν είχε πιθανότητες να τα πάει καλά στη Eurovision. «Αν η Κλαυδία δεν ήταν φωνάρα, δεν ήταν ένα υπέροχο το τραγούδι, αν δεν υπήρχε μεγαλείο φωνής, ότι είναι ένας λυγμός της ύπαρξής της, ότι γίνεται τόση φασαρία γιατί η παρουσία της είναι εξαιρετική, ότι μια μάνα ζητά δικαίωση για τον ξεριζωμό που δεν έχει σταματήσει από τον ξεριζωμό, δεν θα γινόταν αυτό. Όταν κι η ίδια λέει μια καταγωγή, εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ούτε την περηφάνια μας θα κρύψουμε, ούτε τον πόνο μας. Αν έχουν πρόβλημα οι Τούρκοι με όλα όσα έχουν κάνει, ας τα αποδεχτούν να τελειώνουμε, να πάμε λίγο παραπέρα», σημείωσε.
Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Αλλά δεν γίνεται να ερμηνεύουν κάθε φορά όπως τους συμφέρει τα δικά τους δεδομένα. Γιατί θα μπορούσα κι εγώ να πω “όλος ο Πόντος μιλάει Ποντιακά, οπότε τελειώνετε με την Τραπεζούντα, την Αγιά Σοφιά, την Αμμόχωστο” και όχι μόλις πω ότι κάποιος τραγουδιστά θα πει τον πόνο του, αμέσως να θυμώνετε. Εμείς διαχρονικά έχοντας τον πολιτισμό που έχουμε, πάντα απαντάμε πολιτισμένα και οι άλλοι βγάζουν τα καραβάκια τους στο Αιγαίο για εκφοβισμό. Πρέπει να δούμε κατά πόσο θα μπορέσουμε επιτέλους να επιβάλλουμε μια αλήθεια και μια δικαίωση μετά από 500.000 χρόνια που οι ίδιοι αρνούνται και εμείς παλεύουμε για αυτό».
Τέλος, τόνισε πως η Ελλάδα δεν διεκδικεί κάτι, ενώ σημείωσε πως η ερμηνεία της Κλαυδίας, καθώς και οι στίχοι του κομματιού, δίδαξαν την περηφάνεια που πρέπει να αισθάνεται κανείς για τον τόπο του. «Δεν διεκδικούμε κάτι, μόνο ένα δίκιο. Αν δεν μπορούν να γονατίσουν ούτε στο δίκιο, είναι δικό τους πρόβλημα το πώς θα ερμηνεύουν το καθετί. Αυτό που δεν διδασκόμαστε μέσα από τα σχολεία, την περηφάνεια για τον τόπο μας, μας τη δίδαξαν με μία γκάιντα, με μία λύρα, με έναν στίχο τα νέα παιδιά στο σήμερά μας. Δεν θα άφηναν ποτέ κάτι να πέσει κάτω. Ακόμα κι αν ήταν μια καρφιτσούλα που θα έπρεπε να βρουν μέσα στον αχυρώνα για να δημιουργήσουν θέμα, θα το έκαναν. Η αγραμματοσύνη εσωτερικά της Τουρκίας είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό», είπε κλείνοντας.