Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Abercrombie & Fitch: Συγκλονιστικές οι εξελίξεις – Τα δοκιμαστικά για τους βιασμούς και οι ενέσεις διέγερσης στα θύματα

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες θυμάτων του πρώην CEO της Αbercrombie & Fitch και του Βρετανού συντρόφου του

Τεράστιος ντόρος έχει ξεσπάσει μετά τη σύλληψη του Αμερικανού πρώην CEO της Αbercrombie & Fitch, Μάικ Τζέφρις, και του Βρετανού συντρόφου του, Άντριου, για κατηγορίες που αφορούν τη διοργάνωση ενός διεθνούς κυκλώματος σωματεμπορίας.

Σε συνέντευξη Τύπου, ομοσπονδιακοί ερευνητές στη Νέα Υόρκη παρουσίασαν χθες στοιχεία με λεπτομέρειες για τη δράση του Τζέφρις, του συντρόφου του Σμιθ, όπως και ενός συνεργού τους, του Τζιμ Τζέικομπσον. Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν χθες το πρωί.

 

Τα στοιχεία του FBI 

Ο Τζέφρις, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της δημοφιλούς μάρκας ρούχων, με βάση τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το FBI, χρησιμοποιούσε επί χρόνια την επιρροή, αλλά κυρίως την οικονομική του δύναμη για να εμπορεύεται άνδρες προς όφελος της σεξουαλικής του ευχαρίστησης, όπως και του Βρετανού εραστή του.

Υπήρξε όμως κι ένα τρίτο πρόσωπο στην εξίσωση που έπαιζε το ρόλο του μεσολαβητή. Αλίευε άνδρες ανά τον κόσμο για να τους εντάξει στο… χαρέμι του γκέι ζευγαριού που θα ικανοποιούσε τις σεξουαλικές τους ορμές με κάθε τρόπο.

“Τα κατηγορητήρια έγγραφα περιγράφουν με ανησυχητικές λεπτομέρειες τις βίαιες και εκμεταλλευτικές πράξεις που διέπραξαν οι κατηγορούμενοι, για τις οποίες θα αποφανθεί η δικαιοσύνη” τόνισε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Μπρέον Πις.

Τα ανταλλάγματα προς τα θύματα ήταν δύο: χρήματα ή την προοπτική μίας καριέρας στο μόντελινγκ.

Αφού ο Τζέικομπσον τους δοκίμαζε πρώτα ο ίδιος στο κρεβάτι, εν συνέχεια τους προωθούσε στα σπίτια των Σμιθ και Τζέφρις στα Χάμπτονς ή σε ξενοδοχειακές μονάδες ανά τον πλανήτη.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως αναφέρει το BBC, τα θύματα έπρεπε να περάσουν και από δεύτερο «δοκιμαστικό» αυτή τη φορά με τον Μάθιου Σμιθ, προτού συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που διοργάνωνε με τον Τζέφρις, όπου αναγκάζονταν να συμμετέχουν σε όργια.

Στην έρευνα επισημαίνεται ακόμη ότι οι άνδρες που κακοποιήθηκαν σε τακτική βάση, δεν γνώριζαν για το είδος των εκδηλώσεων ή τις σεξουαλικές πράξεις στις οποίες θα έπρεπε να λάβουν μέρος.

Το μέγεθος του εγκληματικού κυκλώματος, με ενορχηστρωτές το ζεύγος Τζέφρις – Σμιθ, φαίνεται και από το γεγονός ότι εκατομμύρια δολάρια είχαν δαπανηθεί ως εγγύηση για την εύρυθμη λειτουργία του, από το τέλος του 2008 έως τις αρχές του 2015.

Οι ομοσπονδιακές αρχές αναφέρουν επίσης την παρουσία ενός «κρυφού προσωπικού», που έβαζε τα φερόμενα θύματα να υπογράφουν συμβάσεις εμπιστευτικότητας, προκειμένου να μην ανοίξουν το στόμα τους.

Επιπλέον, τα ίδια άτομα φρόντιζαν να μην υπάρχουν κινητά τηλέφωνα στους χώρους όπου πραγματοποιούνταν οι σεξουαλικές πράξεις, ενώ δεν άφηναν τα θύματα να αποχωρήσουν εάν οι «εγκέφαλοι» του διεθνούς κυκλώματος σωματεμπορίας δεν είχαν δώσει την άδειά τους.

 

Τα όργια που διοργάνωναν 

Απίστευτη είνα μια από τις περιγραφές που έδωσαν οι αρχές για ένα ή περισσότερα περιστατικά στα οποία το γκέι ζεύγος έκανε το ίδιο ή έβαζαν άλλους να κάνουν ένεση για να αφυπνίσουν τα γεννητικά όργανα των θυμάτων, εάν δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να λάβουν μέρος στα σεξουαλικά όργια.

Επίσης, συχνά ασκούνταν πίεση στους άνδρες που συμμετείχαν στα όργια αυτά να καταναλώνουν αλκοόλ, Βιάγκρα και μυοχαλαρωτικά σκευάσματα, όπως επίσης να φορούν kinky ρούχα.

Αν τα θύματα δεν ήταν συνεργάσιμα, το προσωπικό θα τους υπενθύμιζε ότι εάν δεν ακολουθούσαν τις εντολές τους, η προοπτική για καριέρα στο μόντελινγκ δεν θα υπήρχε στον ορίζοντα.

Η σύλληψη των τριών ανδρών έγινε ύστερα από έρευνα που ξεκίνησε το FBI πέρυσι, με αφορμή αποκαλύψεις που ήθελαν τον Τζέφρις και τον εραστή του να εκμεταλλεύονται και να κακοποιούν σεξουαλικά άνδρες σε εκδηλώσεις που φιλοξενούσαν στις οικίες τους στο «Μεγάλο Μήλο» και σε ξενοδοχειακές μονάδες σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει το BBC, o πρώην CEO της Αbercrombie & Fitch, Μάικ Τζέφρις συνελήφθη στο West Palm Beach της Φλόριντα, ο εραστής του, Μάθιου Σμιθ στο Γουέστ Παλμ Μπιτς και ο συνεργάτης τους, Τζέιμς Τζέικομπσον, στο Ουισκόνσιν.

Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται για σεξουαλική διακίνηση και εμπορία ανθρώπων στην οποία φέρεται να εμπλέκονται 15 άτομα που δεν κατονομάζονται.

Σημειώνεται ότι το ζευγάρι Τζέφρις και Σμιθ έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη στο διεθνές κύκλωμα.

Η σύλληψή τους επιβεβαιώθηκε από τον Μπραντ Έντουαρντς, δικηγόρο που εκπροσωπεί μερικά από τα φερόμενα ως θύματα.

“Αυτές οι συλλήψεις είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για τη δικαίωση των πολλών θυμάτων που κακοποιήθηκαν μέσω αυτού του κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων, το οποίο λειτουργούσε για πολλά χρόνια υπό την κάλυψη της Abercrombie” όπως υποστήριξε ο δικηγόρος των θυμάτων.

Οι αρχές της Νέας Υόρκης κάνουν λόγω για 15 θύματα, η ταυτότητα των οποίων παραμένει κρυφή, ωστόσο τονίζουν ότι η έρευνα συνεχίζεται και ενθαρρύνουν οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για την υπόθεση να επικοινωνήσει με το FBI.

Οι τρεις συλληφθέντες θα μεταφερθούν στη Νέα Υόρκη μέσα στις επόμενες ημέρες. Νωρίτερα, το ζεύγος Τζέφρις και ο Σμιθ αναμένεται να εμφανιστεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο West Palm Beach της Φλόριντα.

Ο Τζέικομπσον, ο οποίος συνελήφθη στο Ουισκόνσιν, θα καθίσει στο εδώλιο ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Σεντ Πολ της Μινεσότα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου