Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Σωτήρης Τσαφούλιας: “Η τηλεόραση έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη βία των ανηλίκων”

Τα σχόλια του γνωστού σκηνοθέτη για την τηλεόραση, την αντιπολίτευση και τη σάτιρα

1904042

Καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» ήταν ο Σωτήρης Τσαφούλιας, όπου μίλησε για την ευθύνη που φέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ιδιαίτερα η τηλεόραση σε μμείζονα κρίση που διανύει η ελληνική κοινωνία.

Με αφετηρία την έξαρση βίας των ανηλίκων ο γνωστός σκηνοθέτης τόνισε ότι η συνεχόμενη τηλεοπτική προβολή βίας διαμορφώνει την κοινωνία.

«Για εμένα πέρα από όλα υα άλλα θέματα θεωρώ ότι η τηλεόραση έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης γι΄αυτό. Δεν μπορείς να διαφημίζεις όλη τη μέρα μπέργκερ και να αναρωτιέσαι γιατί ανεβαίνει η χοληστερίνη» είπε αρχικά.

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Η Ευρωβουλή δεν είναι οικόπεδο κανενός, η πολιτική δεν είναι επάγγελμα»
«Βλέπουμε τη βία την πραγματική από το πρωί μέχρι το βράδυ λούπα. Πόσες φορές είδαμε τον Αντώνη να πνίγεται, πόσες φορές πρέπει να δει ο πατέρας της 14χρονης να την κοπανούν στο πεζοδρόμιο. Όταν βλέπεις κάτι από το πρωί μέχρι το βράδυ εξοικειώνεσαι μαζί του, δεν σου κάνει πια τόση εντύπωση. Και βλέπουν και τα νέα παιδιά που η τηλεόραση πάντα ήταν ένα μέσο καταξίωσης».

Μίλησε επίσης για την έλλειψη ουσιαστικής αντιπολίτευσης στη χώρα, επισημαίνοντας ότι τα κόμματα δεν ασκούν τον ρόλο τους αποτελεσματικά.

«Δεν υπάρχει αντιπολίτευση, και αυτό είναι εντυπωσιακό. Έχουμε δύο κόμματα, και για αυτό ευθύνεται το σύστημα. Αν δεν ήσασταν εσείς, δεν πιστεύω ότι ο Κασσελάκης θα είχε εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τον κρίνω ως πολιτικό κεφάλαιο, εκλέχθηκε αρχηγός για τελείως λάθος λόγους. Ψάχνουμε θέματα για να διχάσουμε, και αν δεν τα βρούμε, θα τα εφεύρουμε. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα του λαού μας διαχρονικά».

Σχετικά με το θέμα της σάτιρας και τα όρια της ο Σωτήρης Τσαφούλιας ανέφερε πως οτιδήποτε πρέπει να διέπεται από μέτρο.




Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου