Showbiz

Ο Αιμίλιος Χειλάκης στο Πρωινό: “Αν ξανακυλήσεις στο ίδιο λάθος, καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει συγχώρεση”

Γιώργος Λιάγκας: “Η συγχώρεση έχει να κάνει και με την ειλικρίνεια του ανθρώπου που αντιλαμβάνεται το λάθος του”

Καλεσμένος στο Πρωινό ήταν την Παρασκευή το μεσημέρι ο Αιμίλιος Χειλάκης. Ο Γιώργος Λιάγκας τον υποδέχτηκε θερμά και η κουβέντα τους, έπειτα από λίγα λεπτά, κινήθηκε προς τη συγχώρεση και τα λάθη.

«Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα η συγχώρεση. Το θέμα είναι πώς το αντιλαμβανόμαστε εμείς όταν έχουμε αδικήσει κόσμο ή όταν τα λεγόμενά μας προσβάλλουν ανθρώπους. Αν το πούμε, αν το καταλάβουμε, μπορούμε να περιμένουμε αργότερα τη συγχώρεση. Η συγχώρεση δεν διεκδικείται ούτε επιβάλλεται», είπε ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Ο Γιώργος Λιάγκας ανέφερε τότε: «Η συγχώρεση έχει να κάνει και με την ειλικρίνεια του ανθρώπου που αντιλαμβάνεται το λάθος του. Αν το κάνεις θεατρινίστικα, μπορεί να μη σε συγχωρήσει ποτέ κανένας. Αν το κάνεις ειλικρινώς και πείσεις τον κόσμο ότι πραγματικά ήταν λάθος ανθρώπινο και όχι ηθελημένο, είναι σίγουρο ότι θα συγχωρεθείς».

Σε αυτό το σημείο ο Αιμίλιος Χειλάκης ξαναπήρε τον λίγο και είπε: «Αν ξανακυλήσεις στο ίδιο λάθος, προφανώς καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει συγχώρεση. Γιατί πια είναι ένα δεδομένο δικό σου. Είναι από την αρχή, το έχεις μέσα σου και απλά το επαναλαμβάνεις διαρκώς, ακόμα κι αν έχεις ζητήσει συγγνώμη. Επειδή έχουμε δημόσιο λόγο, πρέπει πάντα να είμαστε προσεκτικοί.

Προς Θεού, δεν ξεκινάω κάτι για να πω εσένα, περισσότερο για μένα μιλάω. Γιατί κι εμένα πολλές φορές ο δημόσιός μου λόγος με έχει φέρει αντιμέτωπο με αυτό. Προσπαθώ, όμως, ο δημόσιός μου λόγος να έχει σταθερά επιχειρήματα. Αυτό με βοηθάει την επόμενη φορά που θα ξαναμιλήσω».




Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version