Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Φώτης Σεργουλόπουλος: Η αντιπαράθεση με τον Μάρκο Σεφερλή, ο Χρήστος Σαντικάι και η σχέση του με την Μαρία Μπακοδήμου

Τι είπε για τα σχόλια που δέχεται ως ομοφυλόφιλος πατέρας

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος ήταν ο πρώτος καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου για τη νέα σεζόν στο “The 2night show”.

Σε μία εξομολόγηση ο παρουσιαστής της ΕΡΤ μίλησε για τη σεξουαλικότητά του και στα κακόβουλα σχόλια που ακούνε οι ομοφυλόφιλοι γονείς για την ανατροφή των παιδιού τους.

“Θα μιλήσουν για την οικογένειά μου; Θα ακουστεί άποψη για τη ζωή μου; Έχω μιλήσει για τη σεξουαλικότητά σου; Θα μιλήσει ο άλλος και θα έχει άποψη για την οικογένειά μου; θα πει αυτός για το παιδί μου; Θα ανεχθείς να πει κανείς για το παιδί σου ότι θα βγει ανώμαλο; Με ποιο δικαίωμα θα μιλήσει κανείς για τη σεξουαλική ζωή του άλλου και πώς θα χειριστώ το παιδί μου; Η οικογένειά μου είναι δική μου. Όσο οι άνθρωποι είναι γόνιμοι θα κάνουν παιδιά” είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Όπως τόνισε “όταν υπερασπίζεσαι το παιδί σου, δεν σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου. Ας το συζητάνε στα καφενεία μεταξύ τους”.

Στην ερώτηση πώς θωρακίζει τον 11χρονο γιο του, Γιώργο, είπε “εσύ δεν συζητάς με το παιδί σου; το παιδί σου το θωρακίζεις με την αλήθεια. Ο καθένας μεγαλώνει το παιδί του όπως πιστεύει. Υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα που συμβαίνουν στις οικογένειες και ας τα εξηγήσουν αυτοί στα παιδιά τους. Εγώ ξέρω πώς θα μιλήσω στο παιδί μου”.




Παράληλα δήλωσε την πρόθεσή του να συνεχίσει να μιλάει για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων “όσο υπάρχει κακοποιητικός λόγος”.

“Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσω να μιλάω γι’ αυτό, να σταματήσω να διεκδικώ πράγματα όσο υπάρχει καιοποιητικός λόγος, θα τον σβήσουμε, δεν θα περάσει αυτό” είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος ερωτηθείς αν ο ίδιος έχει δεχθεί bullying για όσα πρεσβεύει.

“Το μόνο που μπορώ να κάνω από το 2011 και σήμερα είναι έχω δείξει τους ανθρώπους που είναι κοντά μου, να είμαι ορατός εγώ και οι άνθρωποί μου” πρόσθεσε.

Επιχειρώντας να εξηγήσει τις αντιδράσεις, ο Φώτης Σεργουλόπουλος είπε πως “όπως έχουν έρθει τα πράγματα ορισμένοι άνθρωποι έχουν την αίσθηση ότι χάνουν την πατριαρχία στην αγέλη. Όταν χάνει κάποιος την πατριαρχία, αρχίζει να ταρακουνιέται και εμφανίζει κάποιες άμυνες. Δεν πειράζει, θα το συνηθίσει”.

Αφού τόνισε, δε, ότι “δεν με αφορούν καθόλου τα σχόλια στα social media», συνέχισε λέγοντας «σαν κοινωνία ας προσπαθήσουμε να έρθουμε ενάντια στη βια των παιδιών, τα παιδιά σκοτώνονται μεταξύ τους και να αφήσουμε τους ανθρώπους να αγαπιούνται. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιτίθεσαι στην αγάπη; Να πει ένας άνθρωπος «γιατί αγαπάς κάποιον άλλο;» Γιατί θα πρέπει να κρύβεται η αγάπη και να θεωρείται παράνομη; Και μάλιστα είναι αγάπη που αφορά εμάς και όχι τον άλλο”.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε και για την περίοδο της εφηβείας του λέγοντας “το τυχερό με μένα ήταν ότι έζησα σε ένα περιβάλλον αποδοχής και ίσως αυτό μου έδωσε την ευκολία αυτό το πράγμα να το αντιμετωπίζω ως μια κανονικότητα. Ήταν όλοι υποστηρικτικοί, ήμουν out στο περιβάλλον τους συμμαθητές μου”.

“Εγώ εκεί γύρω στα 17, στα 18 ερωτεύτηκα. Πριν είχα ερωτευθεί μια συμμαθήτριά μου, ήμουν δραστήριος με το θέμα έρωτας. Ήμουν και είμαι δοτικός όταν ερωτεύομαι”.

 

Για την Μαρία Μπακοδήμου

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του σήμερα με τη Μαρία Μπακοδήμου και αν υπάρχει ενδεχόμενο να συνεργαστούν ξανά.

“Όχι. Και οι δύο νομίζω βρισκόμαστε σε μία φάση τελείως διαφορετική και νομίζω το πιο φυσικό πράγμα είναι να αφήνεις τα πράγματα να έρθουν όπως έρχονται. Δεν χρειάζεται, ούτε να πιέζεις, ούτε να κάνεις κάτι το οποίο είναι… θανατικό ας πούμε. Ο καθένας σέβεται την αυτοτέλεια του άλλου και νομίζω ότι καλά είμαστε έτσι όπως είμαστε” απάντησε αρχικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Για το ενδεχόμενο να συνεργαστούν ξανά στο μέλλον:

“Δεν νομίζω, ο καθένας έχει πάρει τον δρόμο του και σέβεται ο ένας τον δρόμου του άλλου. Δεν νομίζω ότι θα έμπαινα ποτέ στα χωράφια του άλλου. Με την τηλεόραση έχω μια αγάπη. Αγαπώ να δουλεύω στην τηλεόραση , δεν μπερδεύω τη ζωή μου με την τηλεόραση, καθόλου. Την έχω τελείως ξεχωριστά. Δεν μου αρέσει να είμαι ένας άνθρωπος που η τηλεόραση είναι η ζωή του”.




 

“Προσπάθησα να πω στον Σεφερλή να το ξαναδεί” – “Κάλεσα τον Χρήστο Σαντικάι δύο φορές και δεν ήρθε”

Για πρώτη φορά ο Φώτης Σεργουλόπουλος απάντησε για την κόντρα που υπήρξε το τελευταίο διάστημα με τον Μάρκο Σεφερλή για τη σάτιρά του στο Nemo.

Ο παρουσιαστής της ΕΡΤ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία αντιπαράθεση με τον γνωστό κωμικό κι ότι τον έχει συναντήσει στο παρελθόν ορισμένες φορές.

“Θέλω να στο ξεκαθαρίσω γιατί δεν θέλω να παρεξηγηθεί καθόλου. Είναι ένας άνθρωπος που έχει αυτή τη δημοφιλία. Εγώ αυτό που είπα, δεν ήρθε απέναντί του. Ήταν μία σκέψη μετά από άρθρα που είχα διαβάσει από ανθρώπους, οι οποίοι θίγονταν βαθιά συναισθηματικά από κάποιον από την αλβανική κοινότητα και από το τελευταίο που κάνει σε έναν άνθρωπο non-binary. Αυτό που έθεσα εκείνη τη στιγμή ήταν ότι δεν θα έπρεπε να το ξαναδούμε; Αυτό που είπα για τη ρωμαϊκή εποχή ότι δεν είναι τα λιοντάρια για να τρώνε τους ανθρώπους, αναφέρθηκα στο ότι οι κοινωνίες εξελίσσονται… Πριν από κάποια χρόνια ένας άνθρωπος μπορούσε να σατιρίσει κάποιες κοινότητες ανθρώπων. Όταν αυτοί αρχίζουν και λένε ότι τους ενοχλεί, είναι σαν να έρχεται ένας συγγενής σου στο σπίτι και να σου λέει: ρε χοντρέ πάλι τρως; Φά’ το όλο. Έλα να σε δω να το τρως. Κάποια στιγμή μπορεί να του πεις να μην το ξανακάνει” δήλωσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

“Όταν ο άλλος λέει ότι εγώ έχω μάθει κι είναι δικαίωμά μου να σε σατιρίζω διότι εσύ είσαι χοντρός και μπορώ να σου κάνω πλάκα. Αυτό προσπαθούσα να πω όχι για να του πω ότι κάνει κάτι λάθος, αλλά για να το ξαναδεί. Η απάντησή του ήταν η δική μου εμφάνιση πριν 20 χρόνια κάνοντας μίμηση και τον Χρήστο Σαντικάι και κάποιον Κύπριο. Δεν θα το έκανα ξανά τώρα… Υπάρχουν πράγματα που έχουν εξελιχθεί και θέλω λίγο να το ξαναδούμε. Υπάρχουν άνθρωποι που ενοχλούνται. Τώρα δεν θα το έκανα… Για να κλείσουμε το θέμα με τον Μάρκο. Δεν υπάρχει από μέρους μου καμία αντιπαράθεση. Θέλω να ξαναδούμε λίγο τα πράγματα στην εξέλιξη του ανθρώπου. Όταν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που διαμαρτύρονται σε κάτι, δεν σε ακυρώνουν, ούτε το ταλέντο σου. Απλά ζητούν έναν μεγαλύτερο σεβασμό στην αντιμετώπισή τους ως άνθρωποι” πρόσθεσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Λίγο παρακάτω ο παρουσιαστής αναφέρθηκε στη σάτιρα που είχε κάνει στον Χρήστο Σαντικάι, σημειώνοντας πως δεν θα το έκανε ξανά.

“Τον Χρήστο Σαντικάι κάλεσα δύο φορές και δεν ήρθε. Κατάλαβα ότι κάτι είχε γίνει λάθος και τον κάλεσα και πέρυσι και πρόπερσι. Όχι να του ζητήσω απόλυτα συγγνώμη. Επειδή αυτό έγινε τηλεοπτικά, ήθελα να τον δω τηλεοπτικά. Μπορεί να γίνει”.




Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου