Showbiz

Δώρα Χρυσικού: Ο γιατρός είπε στον πατέρα μου “ή θα έχετε χορεύτρια ή παιδί”

“Μέσα σε τρεις μήνες πήγα να πάθω διάτρηση στομάχου”.

Για την απόφασή της να φύγει σε πολύ μικρή ηλικία από την οικογένειά της για να κυνηγήσει το όνειρό της στο χορό αλλά και το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε με το στομάχι της, μίλησε η Δώρα Χρυσικού το πρωί της Δευτέρας 23/9 στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον».

«12 χρονών έφυγα από την Ελλάδα και πήγα στη Γερμανία να σπουδάσω χορό. Ήταν τέτοια η λύσσα μου να σπουδάσω χορό που δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάω. Όταν έδωσα εξετάσεις και πέρασα, είχα κλειστεί στη ντουλάπα και έλεγα στους γονείς μου ότι δεν πρόκειται να βγω αν δεν μου υποσχεθούν ότι θα με αφήσουν να πάω» ανέφερε αρχικά η Δώρα Χρυσικού.

«Στη Γερμανία ήμουν εσώκλειστη στην όπερα. Πήγαινα το πρωί σε γερμανικό σχολείο και το απόγευμα έκανα τα μαθήματά μου. Το δύσκολο ήταν τα Σαββατοκύριακα γιατί φεύγανε όλα τα γερμανόπουλα, πήγαιναν στις οικογένειές τους και μέναμε πίσω τρία παιδιά. Θυμάμαι ότι ήμουν σε ένα τεράστιο κτήριο ολομόναχη και μιλούσα για να ακούω μια φωνή.

Ευτυχώς είχαμε μια κυρία, Ελληνίδα, η οποία ήταν επιφορτισμένη με την καθαριότητα των ρούχων μας, που όταν με γνώρισε, άρχισε να με παίρνει σπίτι της για να μη νιώθω μόνη μου και μακριά από τη μητέρα μου, και διέσωσε πάρα πολύ από την παιδικότητα και την επιβίωσή μου» περιέγραψε στη συνέχεια η ηθοποιός.

«Από αυτό μου το πάθος για τον χορό αρρώστησα πολύ. Δεν έτρωγα, για να προλάβω να είμαι τυπική προσπερνούσα κάποια γεύματα. Εμείς τρώγαμε συγκεκριμένες ώρες και για να προλάβω από το σχολείο να πάω στο μάθημα του μπαλέτου που έπρεπε να είμαι με συγκεκριμένο χτένισμα και ρούχα, έλεγα “για να κερδίσεις χρόνο, δεν θα φας μεσημεριανό”. Έγινε μια πολύ γρήγορη καταλυτική διαδικασία σε σχέση με το στομάχι.

Μέσα σε τρεις μήνες πήγα να πάθω διάτρηση στομάχου κι έτσι, ήρθε ο πατέρας μου και με πήρε, γιατί του είπαν οι γιατροί “ή θα έχετε χορεύτρια ή θα έχετε παιδί, αποφασίστε”. Είναι ένα πολύ μεγάλο αγκάθι στην οικογένειά μου η Γερμανία. Μετά την ιστορία με το μπαλέτο συνέπεσε ο Αγγελόπουλος, έκανα την ταινία ούσα στο γερμανικό σχολείο. Ήμουν σε φαρμακευτική αγωγή και ταλαιπωρήθηκα πολύ με το στομάχι μου για αρκετά χρόνια.

Κάποια στιγμή, όταν κάναμε μια εκ βαθέων κουβέντα με τον πατέρα μου, μου εξομολογήθηκε ότι το γεγονός πως με άφησαν να φύγω στη Γερμανία δεν ξέρει αν είναι από τα πράγματα που έκανε σωστά. Και του είπα αν είχα αυτό το αγκάθι μέσα μου, του τι θα γινόταν αν, θα ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα» είπε η Δώρα Χρυσικού.




Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version