Showbiz

Ορφανός και Τζιόβας κατά Σεφερλη: “Ο Μάρκος Σεφερλής γελοιοποιεί πρώτο τον ίδιο του τον εαυτό” – “Με τη σάτιρα που κάνει, λογικό είναι να χτυπιέται”

Όσα είπαν οι ηθοποιοί για τον συνάδελφο τους και την σάτιρα

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Νίκος Ορφανός στην κάμερα της εκπομπής Weekenders και τη δημοσιογράφο Νάντια Ρηγάτου, το πρωινό του Σαββάτου, στον ΑΝΤ1. Μέσα σε όλα, δε, ο δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε στα όρια της σάτιρας και στον ντόρο που έχει προκληθεί με το σκετς του Μάρκου Σεφερλή για το Nemo στο Δελφινάριο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Ορφανός δήλωσε πως «όχι, στη σάτιρα δεν υπάρχουν όρια. Όπως έλεγε και ο Γούντι Άλεν: «Μπορείς να κάνεις πλάκα με τα πάντα, αρκεί να είναι καλή». Τα όρια στη σάτιρα τα βάζει ο καθένας ξεχωριστά. Εγώ δηλαδή δεν γελάω ποτέ με ανέκδοτα και αστεία που σατιρίζουν τον σωματότυπο ενός ανθρώπου».

«Δεν τα θεωρώ αστεία, τα θεωρώ χαζομάρες. Από εκεί και πέρα, αν ένας κόσμος γελάει με κάτι, το χιούμορ δεν είναι και καμία τρομερή επίγνωση αλλά μια πλάκα της στιγμής. Ειδικά όσο είναι επιφανειακή και χαζή. Τώρα, όμως, να σατιρίζεις κάποιον επειδή είναι ομοφυλόφιλος ή έχει μια διάπλαση Α, δεν είναι απλώς κακό χιούμορ, είναι ντεμοντέ».

«Δεν έχω δει τι κάνει ο Μάρκος Σεφερλής, δεν ξέρω. Ο Μάρκος είναι όμως ένας καλλιτέχνης ο οποίος γελοιοποιεί και τον ίδιο του τον εαυτό. Τον πρώτο που γελοιοποιεί είναι τον εαυτό του. Έχει μια μεγάλη δόση αυτοσαρκασμού οπότε δεν πιστεύω όσο πιθανώς και κακόγουστο να είναι το σκετς για το Nemo, που δεν το έχω δει, ότι μπορεί να χαρακτηριστεί ρατσιστικό. Έχει μια αφέλεια πάντα σε αυτά που κάνει, είναι όλο εντελώς υπερεαλιστικά» πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο Νίκος Ορφανός στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη στο μαγκαζίνο του ΑΝΤ1.




Στην κάμερα της εκπομπής «Καλημέρα είπαμε;» μίλησε ο Ορέστης Τζιόβας, το πρωινό του Σαββάτου, καθώς και τον συνάντησε η δημοσιογράφος Κατερίνα Πίπερη στην παρουσίαση προγράμματος της ΕΡΤ. Ανάμεσα σε άλλα, δε, ο γνωστός ηθοποιός κλήθηκε να τοποθετηθεί για τα «πυρά» που δέχεται ο Μάρκος Σεφερλής το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τα όρια της σάτιρας.

Ειδικότερα, ο Ορέστης Τζιόβας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «το θέμα των ορίων της σάτιρας είναι τεράστιο, μας καίει πολύ καιρό τώρα. Η πολιτική ορθότητα, τα όρια της σάτιρας… Είναι λίγο άτσαλος ο τρόπος που συμβαίνει και η πολιτική ορθότητα, όπως ήρθε να φορεθεί, είναι λίγο άτσαλο. Αυτές είναι αλλαγές που γίνονται σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου και πάμε να της κάνουμε πολύ απότομα».

«Καλά, με τη σάτιρα που κάνει ο Μάρκος Σεφερλής, λογικό είναι να χτυπιέται. Αφού όλη η σάτιρα του βασίζεται πάνω σε στερεότυπα και σεξιστικά αστεία κοροϊδεύοντας ομάδες ανθρώπων. Γι’ αυτό».

«Υπάρχει χιούμορ και χιούμορ, όπως και πολλές σάτιρες» συμπλήρωσε, επίσης, ο Ορέστης Τζιόβας στην κάμερα της ψυχαγωγικής εκπομπής με την Ζωή Κρονάκη και τον Τάσο Ιορδανίδη στη δημόσια τηλεόραση.




Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version