Showbiz

Αναστασία Γιάμαλη: “Έχω υποτιμηθεί και επερωτηθεί για την επαγγελματική μου επάρκεια”

Όσα είπε λίγο πριν από την πρεμιέρα της εκπομπής της

Στο Secret των Παραπολιτικών και τη δημοσιογράφο Μαριάνθη Κουνιά παραχώρησε συνέντευξη η Αναστασία Γιάμαλη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια γυναίκα στον χώρο της δημοσιογραφίας.

Η δημοσιογράφος μετακόμισε στο κανάλι του Mega, με την εκπομπή της, Εξελίξεις Τώρα, να κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 16:10.

Ο χώρος της δημοσιογραφίας είναι δύσκολος για μια γυναίκα;
Η ίδια η ερώτηση αποδεικνύει ότι σίγουρα και στο χώρο των ΜΜΕ υπάρχει ανισότητα. Δεν είναι δύσκολο «να υπάρξουμε» ως δημοσιογράφοι οι γυναίκες, αντιθέτως ποσοτικά είμαστε μάλλον περισσότερες. Ωστόσο, ισχυρίζομαι –και οι αριθμοί δεν με διαψεύδουν- πως στις θέσεις κλειδιά είμαστε σημαντικά λιγότερες. Πέραν αυτού, ιδίως για όσες από εμάς έχουμε τηλεοπτικό βήμα, υπάρχει ένας άρρητος πήχης εμφάνισης (κιλών, κόμμωσης) από τον οποίο δύσκολα μπορεί κάποιος να παρεκκλίνει.

Έχετε βρεθεί ποτέ σε δύσκολη θέση; Έχετε δεχθεί άδικη κριτική από πολίτες ή επωνύμους; Πώς αντιδράσατε;
Έχω υποτιμηθεί και επερωτηθεί για την επαγγελματική μου επάρκεια με τρόπο που άντρες συνάδελφοί μου με αντίστοιχα προσόντα και δυνατότητες με εμένα δεν έχουν διανοηθεί. Από εκεί και πέρα, όσες και όσοι έχουμε το προνόμιο να έχουμε δημόσιο βήμα οφείλουμε να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την καλόπιστη και προωθητική κριτική. Όταν όμως η κριτική είναι κακοπροαίρετη ή εδράζεται σε πεποιθήσεις του ατόμου που την ασκεί και όχι στα δικά μας γραπτά ή λόγια, τότε απαντώ, είτε αφορά εμένα η κριτική είτε συναδέλφους/συναδέλφισσές μου.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version