Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: “Αν αλλάξεις προς τα μέσα εσύ, θα αλλάξει κι ο κόσμος”

“Αν κάποιος μέσα του αποχωριστεί την επιθυμία του για έναν καλύτερο κόσμο, έχει ήδη πεθάνει”

Μετρά 27 χρόνια στην περιπέτεια της Τέχνης ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος με ερμηνείες και σκηνοθεσίες από τότε που αποφάσισε (και) να κατέβει από τη σκηνή.

Τώρα ετοιμάζεται για τον Πεισθέτερο, στους «Ορνιθες» του Αριστοφάνη, με Ευελπίδη τον Γιώργο Χρυσοστόμου σε σκηνοθεσία Αρη Μπινιάρη και μετάφραση Τάσου Ροΰσσου, στην Επίδαυρο στις 9 και 10 Αυγούστου.

 

Είναι όντως οι τρίτοι σας «Ορνιθες»;

«Ναι. Η πρώτη ήταν στο πρώτο έτος στη σχολή, όπου ύστερα από τρεις πρόβες με τη Ζουζού Νικολούδη βγήκα στην Επίδαυρο. Μας είχε φωνάξει εκτάκτως ο Μίμης Κουγιουμτζής για να μεγαλώσει τον Χορό στην παράσταση για τα δεκάχρονα από τον θάνατο του Κουν. Λίγες εμπειρίες μπορούν να συγκριθούν με αυτή – μόνο ένα διαστημικό ταξίδι. Ηταν το 1997, και μάλιστα με τα κοστούμια του Τσαρούχη που όλο το προηγούμενο έτος σιδέρωνα… Ως τότε δεν είχα πάει στην Επίδαυρο ούτε σαν επισκέπτης. Η δεύτερη ήταν το 2012, με τον Κακλέα και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης – Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου. Εκανα τον Ευελπίδη. Τώρα είμαι ο Πεισθέτερος, Ευελπίδης ο Γιώργος Χρυσοστόμου».

 

Δείτε επίσης: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: “Παλαιότερα με έπιανε φοβερή θλίψη”

 

Αναζητάμε πάντα έναν άλλον, καλύτερο, κόσμο;

«Αν αλήθεια κάποιος μέσα του αποχωριστεί για πάντα την επιθυμία του για έναν καλύτερο κόσμο, έχει ήδη πεθάνει. Διαχειρίζεται τη ζωή, δεν τη ζει. Εγώ είμαι πολύ μακριά από εκεί. Το όραμα μιας ωραιότερης ζωής, ενός καλύτερου κόσμου είναι πολύ ισχυρό μέσα μου. Για μένα, μία είναι η αλλαγή του κόσμου και γίνεται προς τα μέσα. Εκεί μπορείς να κάνεις φοβερό αγώνα. Αν αλλάξεις προς τα μέσα εσύ, θα αλλάξει κι ο κόσμος».

Στους «Ορνιθες» αναδεικνύεται το μαζί;

«Ναι. Αυτή είναι η απόπειρα της παράστασης. Είναι μια ψυχολογικού τύπου διαδρομή η δική μου. Φυσικά και δεν είναι ψυχολογικό το αρχαίο θέατρο αλλά αν δεν θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, το ψυχολογικό θέατρο είναι και το μόνο που αληθινά καταλαβαίνουμε. Όταν καταφέρνεις σε αυτά τα έργα να δώσεις και μια λίγο πιο πραγματική διάσταση, ώστε τα πρόσωπα να μην είναι δισδιάστατα αλλά τρισδιάστατα, η συγκίνηση είναι ευκολότερο να συμβεί».

 

Πηγή: Το Βήμα

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου