Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Θάνος Μπίρκος: “Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα και λέω… απλώς κοιτάζω”

“Πηγαίνω ειδικά σε κάτι μαγαζιά που έχει κάτι κοστούμια πολύ slim fit και μεσάτα και λέω: έχω να πάω σε ένα γάμο και κοιτάζω για κοστούμι”, εξομολογείται ο Θάνος Μπίρκος

Καλεσμένος στο Καλύτερα αργά ήταν ο Θάνος Μπίρκος και μίλησε για τον χαρακτήρα του, το τέλος του Σασμού αλλά και την εποχή που ήταν μάγειρας στην Πάτρα.

«Μου αρέσει πάρα πολύ να περπατάω να βλέπω μαγαζιά, βάζω και το ρολόι να μετράει βήματα. Μπαίνω σε μαγαζιά που δεν έχει νούμερα για μένα. Πηγαίνω ιδιαίτερα σε μαγαζιά που έχουν κάτι slim fit κοστούμια στη βιτρίνα και λέω ότι έχω να πάω σε έναν γάμο και θέλω κοστούμι» είπε με χιούμορ.

Για τον Σασμό όπου υποδυόταν τον Τόλη είπε:

«Ακόμα ανοίγω λίγο το μέιλ να δω αν έχει έρθει το επόμενο επεισόδιο του Σασμού. Έχουν περάσει 2-3 εβδομάδες που δεν έχω λάβει κανένα!

Η μητέρα μου μού έκανε και παρατηρήσεις για τον ρόλο μου. Έβλεπε μια συγκινητική στιγμή στο τελευταίο επεισόδιο και έκλαιγε πραγματικά».

«Ήμουν τηλεορασάκιας από πολύ μικρός. Έβλεπα πάρα πολλή τηλεόραση γι’ αυτό η τιμωρία μου ήταν όταν δεν διάβαζα να μην δω Τρεις Χάριτες. Το επεισόδιο με το Ζούμπερι το είδα σε επανάληψη.

Από μικρός έλεγα ότι θα γινόμουν παπάς, δάσκαλος ή δικηγόρος, όλα είχαν κοινό από κάτω. Μπορώ να παίξω και τους τρεις. Θα ήθελα να παίξω τον παπά».

Για την αντισυμβατική παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου, Σφήκες, που συμμετείχε είπε:

«Το κοινό αντιλήφθηκε την παράσταση γι’ αυτό και αντέδρασε. Είναι η Επίδαυρος, έχει εντυπωθεί στο μυαλό μας σαν το πιο σπουδαίο θέατρο στον κόσμο. Δεν ήταν η πρώτη μου φορά αλλά χρειάζεσαι κάποια λεπτά να το συνειδητοποιήσεις. Όταν βγήκα είχαν ξεκινήσει ήδη οι αντιδράσεις. Το μόνο που είχε περάσει από το μυαλό μου είναι ότι μπορεί να αντιδράσουν γιατί θα δουν κάποιες μοντέρνες καταστάσεις που δεν υπήρχαν στον Αριστοφάνη. Είχα αρχίσει να εισπράττω όλο αυτό και είπα μέσα μου ότι οι θεατές είναι μέρος της παράστασης. Δεν αισθάνθηκα άσχημα. Το θέατρο δεν μπορεί να λέει μόνο αυτό που θέλει το κοινό, πρέπει να μιλάει».

Γιατί τον λέει η μαμά του «βλαχοδήμαρχο»; «Από μικρός στο χωριό (Λεπενού) ήμουν πολύ κοινωνικός. Έχω μοιράσει πολύ προσκλητήριο, καθόμουνα, μου έβγαζαν γλυκό».

Θάνος Μπίρκος: Όταν τάισε τον Χουάν Κάρλος!
«Έχω υπάρξει μάγειρας όταν σπούδαζα στην Πάτρα. Έχω ταΐσει τον Χουάν Κάρλος της Ισπανίας. Εμένα με πλήρωσε πάντως! Ήρθε στην Πάτρα και είχαν κλείσει το κέτερινγκ που δούλευα εγώ. Ξέραμε ότι τα φαγητά που φτιάχναμε ήταν για τον βασιλιά.

Είχαν φέρει κουταλοπίρουνα δικά τους που δεν επιτρεπόταν να ακουμπήσουμε και τα πήραν άπλυτα πίσω, ούτε να τα πλύνουμε δεν μας άφησαν.

Έχω ταΐσει και πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ήμουν μάγειρας στους γάμους του γιου του Στεφανόπουλου. Ήμουν το παιδί που έκοβε το κρέας στον μπουφέ. Είχα τρακ.

Η μαγειρική έχει κάτι κοινό με την ηθοποιία, περιμένεις την αποδοχή» ανέφερε.

Τι είδους ταινία είναι η ζωή του;

«Η ζωή μου είναι μια ρομαντική κωμωδία με στοιχεία δράσης. Είναι σαν ταινία Αλίκη – Δημήτρης αλλά όλο αυτό το δράμα που ζούσαν οι γύρω τους.

Θα ήθελα λίγο παραπάνω πανηγύρι στη ζωή μου. Μπαίνουμε σε κάποιες κοινωνικές φόρμες ενώ στην ουσία λέμε “άσε με ξυπόλητο να χορέψω”».



Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου