Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Γιώργος Καπουτζίδης: “Είναι κακοποιητική και υποκριτική η τηλεόραση”

“Δεν με ήθελαν κάποιοι από την ΕΡΤ, άρχισαν να με διαβάλουν σε ανώτερα στελέχη”

Ο Γιώργος Καπουτζίδης βρέθηκε καλεσμένος το Σάββατο το απόγευμα στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού και μίλησε με σκληρά λόγια για τον τρόπο που χειρίστηκαν οι περισσότερες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης την προβολή του πολυσυζητημένου νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε:

“Αυτό είναι κακοποιητική τηλεόραση και είναι υποκριτική τηλεόραση. Είναι μια εμπορευματοποίηση του μίσους, αυτό έγινε στην πραγματικότητα. Εγώ θα σε ρωτήσω, πολύ απλά, η δική σας εκπομπή γιατί το έκανε; Δηλαδή αν μιλήσουμε σε μια εκπομπή για ένα άλλο θέμα, το οποίο ταλανίζει την ελληνική κοινωνία και είναι η κακοποίηση της γυναίκας, θα φωνάξουμε κάποιον για να πει και την αντίθετη άποψη; Ότι «καλό είναι, 3 – 4 χαστουκάκια»; Οπότε είστε στη θέση που είσαστε και έχετε δημόσιο λόγο γιατί σίγουρα έχετε σίγουρα και ένα προσόν. Να αναγνωρίζετε το σωστό, το ηθικό, το τίμιο, το δίκαιο”.

“Άμα δεν το ξέρεις και περιμένεις να βγει ο ένας και ο άλλος να στο πουν, τότε γιατί είσαι σε αυτή τη θέση; Ας κληρωθεί κάποιος άλλο να την κάνει αυτή τη δουλειά. Αυτό λοιπόν που έγινε ήταν ότι καταλάβαμε πως με αυτόν τον τρόπο είτε κάνουμε νούμερα είτε ανεβάζουμε το δικό μας κασέ δείχνοντας «να, τι ωραία που αντέδρασα». Εγώ νομίζω ότι το πρώτο ήθελαν να κάνουν, κυρίως νούμερα”.

 

Δείτε επίσης: Γιώργος Καπουτζίδης για Σεργουλόπουλο: “Δεν είμαστε ζευγάρι, ποτέ δεν ήμασταν και ποτέ δεν θα γίνουμε”

 

“Λένε «ας ακούσουμε και τις δυο απόψεις» αλλά τελικά δεν ακούγαμε καμία, βλέπαμε δυο ανθρώπους να μαλώνουνε και εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο. Αν θέλεις όντως να μάθεις που μας οδηγεί αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο είναι καινούργιο για την χώρα, ποιος θα σου δώσει τη λύση; Ο τάδε ακροδεξιός πολιτικός που είναι εναντίον; Γιατί δεν πας σε ένα από τα 20 κράτη που το έχουν ψηφίσει να δεις τι έχει συμβεί;”.

“Είχαμε αυτή την ενημέρωση από κάποια εκπομπή; Πήγε κάποια εκπομπή σε κάποια από αυτές τις 20 χώρες, όπου έχει προχωρήσει και έχει λειτουργήσει αυτό το νομοσχέδιο, να δούμε τι έγινε μέσα στην κοινωνία; Δεν είχαμε καμία τέτοια ενημέρωση. Αυτοί όμως θα σου πουν τι έγινε. Το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Μάλτα, η Ισπανία, η Πορτογαλία. Αυτή τη στιγμή, αυτές οι χώρες ξέρουν να σου πουν τι έγινε. Δεν το έκανε κανένας, άρα ποια ενημέρωση;”.




 

“Δεν με ήθελαν κάποιοι από την ΕΡΤ, άρχισαν να με διαβάλουν σε ανώτερα στελέχη”

Ο καλλιτέχνης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο κομμάτι της ΕΡΤ οπότε και βρέθηκε στο πρόσφατο παρελθόν για την παρουσίαση του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Καπουτζίδης σημείωσε χαρακτηριστικά:

“Την τελευταία χρονιά ο OGAE με σταύρωσε επειδή έκανα πλάκα με το τραγούδι της Σουηδίας και ο OGAE Ελλάδος ήθελε πάρα πολύ να βγει η Σουηδία. Είχαν θυμώσει πάρα πολύ, αν και βασικά θύμωσαν που βγήκε 4η αλλά τελοσπάντων. Αυτό το οποίο νομίζω ότι κανείς δεν έχει καταλάβει είναι το πόσο δύσκολη είναι αυτή η δουλειά. Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη δουλειά, γιατί θέλει να συνδυάσεις πολλά πράγματα. Θέλει και αυτό που είπε ο Θανάσης Αλευράς, να είσαι λίγο του καναπέ, αλλά θέλει και γνώσεις. Θέλει και γεωγραφίες, θέλει να ξέρεις και τους κανόνες, θέλει πάρα πολλά”.

“Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που γράφει ωραία πράγματα, δεν έφυγα όμως γιατί βαριόμουν. Έφυγα γιατί κατάλαβα ότι δεν με ήθελαν κάποιοι άνθρωποι από την ΕΡΤ. Αυτό είναι και κάτι το οποίο ειλικρινά το προτείνω και το συστήνω στον οποιονδήποτε. Όταν αισθανθείτε ότι βρίσκεστε σε ένα περιβάλλον στο οποίο δεν είστε καλοδεχούμενοι και υπάρχει μια τοξικότητα γύρω από εσάς, φύγετε”.

 

Δείτε ακόμη: Γιώργος Καπουτζίδης: “Κανένας δεν έχει δικαίωμα να μου πει να κρυφτώ, να σωπάσω”

 

“Νομίζω ότι από το ’21 σαν να μην με πολυ ήθελαν και το ’22 εκδηλώθηκε περισσότερο. Είναι πολλοί οι λόγοι και είναι πολύ σύνθετα όλα αυτά. Εγώ διαφωνούσα με τον τρόπο που γίνεται η Eurovision στην ΕΡΤ και πάντοτε πίστευα ότι έπρεπε να είναι μια πλατφόρμα ανάδειξης νέων ταλέντων. Να γίνονται δηλαδή εθνικοί τελικοί, ημιτελικοί, να το δει λίγο πιο σοβαρά η ΕΡΤ και να δει ότι «έχουμε ένα προϊόν το οποίο μπορεί να μας φέρει και μία και δύο και τρεις και τέσσερις τελικές βραδιές». Πρότεινα κατά καιρούς διάφορα κόνσεπτ που θα μπορούσα να γίνουν και υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι όμως, ερτικοί και εξωερτικοί, οι οποίοι ήθελαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της διαδικασίας επιλογής οπότε ήμουν μια φωνή που δεν την πολυήθελαν”.

“Ξεκίνησαν λοιπόν να βγαίνουν δημοσιεύματα ότι «να, δεν θα το κάνει γιατί έδωσε τη σειρά στον ΑΝΤ1 και δεν την έδωσε στην ΕΡΤ». Μέχρι που άρχισαν και να με διαβάλουν σε ανώτερα στελέχη. Ε, όταν κατάλαβα ότι γινόταν όλο αυτό το πράγμα, σκέφτηκα για ποιο λόγο να παρατάω το σπίτι μου και να πηγαίνω να συνεργάζομαι με ανθρώπους που την τελευταία εβδομάδα που ήμουν στο Τορίνο, χωρίς χέρι και χωρίς πόδι, κάποιοι δεν με χαιρέτησαν κιόλας” συμπλήρωσε, εν συνεχεία, ο Γιώργος Καπουτζίδης στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη.




 

Δείτε επίσης:

Γιώργος Καπουτζίδης: “Σας το λέμε ότι το επίπεδο της δημοσιογραφίας είναι χαμηλό”

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου