Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Η Νεκταρία Κοκκινάκη μας φτιάχνει φογάτσα, το πασχαλινό τσουρέκι της Κέρκυρας! (Βίντεο)

Στην κουζίνα του «MEGA Καλημέρα», η Νεκταρία Κοκκινάκη, φτιάχνει την παραδοσιάκη κερκυραϊκή φογάτσα.

Υλικά για προζύμι:

100ml γάλα

12 γρ. μαγιά

1 κουταλάκι ζάχαρη

50 γρ. αλεύρι για τσουρέκι ή σκληρό

Για την ζύμη:

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. ζάχαρη

80 γρ. χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Ξύσμα από ένα λεμόνι

25 γρ. λικέρ κουμκουάτ ή πορτοκάλι ή λεμόνι

2 αυγά

½ κουταλάκι μαχλέπι

1 βανίλια

1 πρέζα αλάτι

70 γρ. γλυκό κουταλιού κουμκουάτ ή περγαμόντο ή πορτοκάλι ή λεμόνι

450 γρ. αλεύρι για τσουρέκι ή σκληρό αλεύρι

Δείτε επίσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Time Out

13 και 14 Σεπτεμβρίου

Time Out

Το μυροβόλο περιβόλι και η ιστορική έπαυλη πλημμύρισαν από κόσμο που άκουσε με αίσθημα μεγάλης  συγκίνησης  τα όσα ειπωθήκαν από τους εκλεκτούς προσκεκλημένους ομιλητές ...

Time Out

Ξεκινάει από την 1η Οκτωβρίου, σπάζοντας το άβατο και αγκαλιάζοντας το γέλιο, με τον Λάμπρο Φισφή να πρωταγωνιστεί