Συστατικά
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μελιτζάνες
αλάτι
πιπέρι
850 γρ. φύλλα σφολιάτας
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
300 γρ. νηστίσιμο λευκό τυρί
30 γρ. ρόφημα σόγιας
30 γρ. σουσάμι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες με ένα μαχαίρι ή με το μαντολίνο και τις βάζουμε σε δόσεις στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 3-4 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις μελιτζάνες. Αν στεγνώσει το τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
Αφαιρούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας μας. Το κόβουμε σε τέσσερις λωρίδες και μοιράζουμε τις μισές φέτες μελιτζάνας σε κάθε κομμάτι σφολιάτας.
Μοιράζουμε τη μισή σάλτσα ντομάτας πάνω από τις μελιτζάνες, το μισό τυρί σε λεπτές λωρίδες και κλείνουμε τη σφολιάτα σε κάθε λωρίδα για να καλύψουμε τη γέμιση. Κόβουμε κάθε λωρίδα σε 3 κομμάτια και χαράσσουμε την επιφάνειά τους.
Μεταφέρουμε τα πιτάκια μας σε ταψί με λαδόκολλα με την πλευρά της ένωσης προς τα κάτω, να ακουμπάει στο ταψί. Αλείφουμε με το ρόφημα σόγιας, πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και για τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com