Ένα εύκολο και γευστικό πιάτο από τα χέρια του Άκη
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
Για τη σάλτσα
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. μανιτάρια champignon
- 1 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. εστραγκόν
- 30 γρ. κονιάκ
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 150 γρ. νερό
- 250 γρ. τυρί κρέμα
Για το σνίτσελ
- 2 αβγά
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- ΄50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. πάνκο, ή φρυγανιά τριμμένη
- 400 γρ. χοιρινό, σνίτσελ
- 400 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- πατάτες τηγανητές
- ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
- Κόβουμε το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 4-5 λεπτά να πάρουν χρώμα και να πέσει ο όγκος των μανιταριών.
- Προσθέτουμε το εστραγκόν, σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί και μόλις εξατμιστεί βάζουμε το νερό, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα για 2-3 λεπτά.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τα σνίτσελ
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το πάνκο.
- Απλώνουμε το αλεύρι στα σνίτσελ και φροντίζουμε να καλυφθεί η επιφάνειά τους.
- Βάζουμε στο μπολ με τα αβγά, στη συνέχεια στο μπολ με το πάνκο και μεταφέρουμε στο τηγάνι με το καυτό λάδι.
- Τηγανίζουμε σε δόσεις για 3-4 λεπτά ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν μέχρι μέσα.
- Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε τα σνίτσελ με τη σάλτσα, πατάτες τηγανητές και ρίγανη.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί