Ένα εύκολο πιάτο με παραδοσιακή ιταλική σάλτσα από τα χέρια του Άκη
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 λίτρο νερό
- 500 γρ. σπαγγέτι, Νο6
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο
Για το σερβίρισμα
- βασιλικό
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- παρμεζάνα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα και το θυμάρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά για να καραμελώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε επιπλέον 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, την ντομάτα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το νερό, τα σπαγγέτι, τον κύβο και καλύπτουμε με το καπάκι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κάθε 2 λεπτά ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο.
- Σερβίρουμε με βασιλικό, πιπέρι, ελαιόλαδο και παρμεζάνα.