Ένα αγαπημένο γλυκό σε μια διαφορετική εκδοχή από τα χέρια του Άκη
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
Για τη γέμιση
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αβγά, μεσαία
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 750 γρ. τυρί κρέμα
Για τη σύνθεση
- 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
- 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη γέμιση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, το τυρί κρέμα και χτυπάμε με το σύρμα, με μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
- Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
- Σε ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας φροντίζοντας να αφήνουμε περιμετρικά 2 εκ. κενό.
- Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας και τυλίγουμε περιμετρικά τις άκρες της σφολιάτας για να σφραγίσουμε καλά τη γέμιση.
- Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με τον αραιωμένο κρόκο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τρυπάμε την πάνω σφολιάτα με ένα ξυλάκι ή με ένα μαχαίρι.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
- Αφήνουμε 1-2 ώρες να κρυώσει και σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.