Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Cheesecake σε σφολιάτα του Άκη (Βίντεο)

Ένα αγαπημένο γλυκό σε μια διαφορετική εκδοχή από τα χέρια του Άκη

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

Για τη γέμιση
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 750 γρ. τυρί κρέμα
Για τη σύνθεση
  • 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για το σερβίρισμα
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, το τυρί κρέμα και χτυπάμε με το σύρμα, με μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
  • Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Σε ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας φροντίζοντας να αφήνουμε περιμετρικά 2 εκ. κενό.
  • Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας και τυλίγουμε περιμετρικά τις άκρες της σφολιάτας για να σφραγίσουμε καλά τη γέμιση.
  • Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με τον αραιωμένο κρόκο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τρυπάμε την πάνω σφολιάτα με ένα ξυλάκι ή με ένα μαχαίρι.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  • Αφήνουμε 1-2 ώρες να κρυώσει και σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.

Δείτε επίσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Time Out

13 και 14 Σεπτεμβρίου

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου