Ο chef Γιώργος Τσούλης φτιάχνει ένα λαχταριστό γλυκό στην κουζίνα της «Ελένης».
Ο έμπειρος σεφ ετοίμασε τούρτα σεράνο με μια πολύ εύκολη συνταγή, έχοντας στο πλευρό του την Ελένη Μενεγάκη.
Υλικά:
- 3 σοκολατένια παντεσπάνια
Υλικά για την κρέμα:
- 600 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης, παγωμένη
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
- 2 κ.σ. κόκκους καφέ (προαιρετικά)
Υλικά για την μαρέγκα:
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 30 ml νερό
- 3 ασπράδια από μέτρια αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι:
- 280 ml νερό
- 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 70 ml κονιάκ
Για το σερβίρισμα:
- κερασάκια μαρασκίνο