Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και προετοιμαζόμαστε για ένα γεύμα με βασικό πρωταγωνιστή το κρέας. Αυτή η συνταγή για παϊδάκια του Ακη Πετρετζίκη θα σας κάνει να… γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Υλικά
Για τα παϊδάκια
1 κιλό παϊδάκια αρνίσια
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τα καλαμπόκια
4 καλαμπόκια, βρασμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
αλάτι
Για τη σάλτσα κάππαρης
1/2 ματσάκι φύλλα κόλιανδρου
2 κ.σ. κάππαρη
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. νερό, από το βάζο της κάππαρης
50 γρ. ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 αντζούγια
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
2 φέτες ψωμί, φρυγανισμένο
φέτες λεμόνι
Εκτέλεση
Για τα παϊδάκια
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα παϊδάκια με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τον χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε για 30 λεπτά εκτός ψυγείου να μαριναριστούν.
Τοποθετούμε τα παϊδάκια στη σχάρα του μπάρμπεκιου και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.
Γυρνάμε πλευρά και ψήνουμε για ακόμα 4-5 λεπτά.
Αποσύρουμε τα παϊδάκια από τη φωτιά.
Για τα καλαμπόκια
Λαδώνουμε τα καλαμπόκια με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στη σχάρα του μπάρμπεκιου για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, γυρνώντας τα ανά διαστήματα.
Αφαιρούμε τα καλαμπόκια από τη φωτιά, τα αλείφουμε με το βούτυρο, τα πασπαλίζουμε με αλάτι, και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
Για τη σάλτσα κάππαρης
Τοποθετούμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τον κόλιανδρο, την κάππαρη, το σκόρδο, το νερό της κάππαρης, το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την αντζούγια, και χτυπάμε μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε τα παϊδάκια με το καλαμπόκι, τη σάλτσα κάππαρης, το φρυγανισμένο ψωμί και με φέτες λεμονιού.