Δροσερή και υγιεινή σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο από τα χέρια του Άκη
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
- 30 γρ. αμύγδαλα φιλέ
- 30 γρ. μπέικον, σε φέτες
- 150 γρ. γαρίδες, Νο1, καθαρισμένες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 20 γρ. ούζο
- 1 κ.γ. βούτυρο
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 αβοκάντο
- 200 γρ. πράσινη σαλάτα
- 100 γρ. φράουλες
Για το dressing
- 200 γρ. φράουλες
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 100 γρ. σπορέλαιο
Για το σερβίρισμα
- φράουλες
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε τα αμύγδαλα και σοτάρουμε 1 λεπτό να πάρει χρώμα. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε το μπέικον. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να γίνει τραγανό και να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και αφήνουμε το λάδι από το μπέικον.
- Κόβουμε τις γαρίδες στη μέση και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.
- Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το βούτυρο και το θυμάρι. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μιξεράκι βάζουμε τις φράουλες σε κομμάτια, αλάτι, πιπέρι, το μέλι, το ξίδι, το σπορέλαιο και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια σάλτσα. Αφήνουμε στην άκρη.
- Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Μεταφέρουμε το αβοκάντο στο πιάτο σερβιρίσματος, προσθέτουμε τη σαλάτα και 3 κ.σ. από το dressing.
- Βάζουμε τις γαρίδες, το μπέικον ψιλοκομμένο, τα αμύγδαλα 2 κ.σ. από το dressing, τις υπόλοιπες φράουλες και σερβίρουμε.