Ένα ιδιαίτερο γλυκό
Υλικά:
6 μήλα
Xυμός μισού λεμονιού
Λίγο νερό (μισό φλιτζάνι)
Μέλι (περίπου ένα κουταλάκια ανά μήλο)
1 κουταλάκι κανελογαρίφαλο
Λίγο μοσχοκάρυδο
Για τη ζύμη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο
3/4 φλιτζανιού αλεύρι
1 φλιτζάνι καρύδια, τριμμένα
Εκτέλεση
Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε μικρά κυβάκια. Ρίξτε σε ένα κατσαρολάκι το λεμόνι, το νερό, που το έχετε λίγο ζεστάνει πρώτα, το μέλι και το κανελογαρίφαλο μέχρι να μαλακώσουν ελάχιστα. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα κομματάκια από τα μήλα. Σε ένα μπολ, με τα χέρια καλά πλυμένα, ανακατέψτε όλοι μαζί τα υλικά για τη ζύμη μέχρι να μοιάζουν με χοντρά ψίχουλα.
Βάλτε το μείγμα από τα μήλα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο ταψάκι, πασπαλίστε τα ψίχουλα της ζύμης και ψήστε για 20-30′ στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει το πάνω μέρος. Σερβίρετε (με το κουτάλι) και πασπαλίστε με άχνη ή κανέλα.