Η γνωστή καρμπονάρα αλλά σε ριζότο από τα χέρια ρου Άκη Πετρετζίκη
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
– 2 κ.σ. ελαιόλαδο
– 1 κρεμμύδι
– 1 σκ. σκόρδο
– 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
– 250 γρ. ρύζι αρμπόριο
– 50 γρ. κρασί λευκό
– 1 1/2 λίτρο νερό, ζεστό
– 1 κ.σ. γεμάτη ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
– 50 γρ. τυρί κρέμα
– 1 κ.σ. εστραγκόν
– 100 γρ. παρμεζάνα
– 1/4 ματσάκι μαϊντανό
– αλάτι
– πιπέρι
– μαϊντανό
Μέθοδος Εκτέλεσης
– Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
– Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
– Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
– Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.
– Βάζουμε το ρύζι και σοτάρουμε να θωρακιστεί και να μην σπάσει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
– Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε μια δόση από το νερό, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
– Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις εξατμιστεί το νερό προσθέτουμε άλλη μια δόση από το νερό. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για περίπου 12-15 λεπτά, βάζοντας το νερό σε δόσεις και ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
– Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το εστραγκόν, το μπέικον, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
– Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με αβγά ποσέ, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.