Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Πρωτότυπη συνταγή: Τραχανότο με μανιτάρια

Ο τραχανάς είναι μια τροφή που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για θρεπτικές συνταγές.

Υλικά

 

200 γρ. τραχανά ξινό (γλυκό ή ξινόχοντρο, ό,τι προτιμάτε)
300 γρ. μανιτάρια ανάμικτα φρέσκα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένενες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φύλλα δάφνης
½ κ.γ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριμμένη
φλ. γάλα
1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
Νερό, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαιρείτε το μίσχο από τα μανιτάρια και τα σκουπίζετε καλά. Τα κόβετε σε μέτριες φέτες ή τα σπάτε στο χέρι και τα αφήνετε σε ένα μπολ. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και το θυμάρι και συνεχίζετε σε δυνατή φωτιά το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Ρίχνετε τη ντομάτα και μετά από 1 λεπτό σβήνετε. Βάζετε στην κατσαρόλα τη δάφνη, τα αποξηραμένα μανιτάρια μαζί με το κονιάκ και 2-3 ποτήρια νερό και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα. Προσθέτετε τον τραχανά και το γάλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 8-10 λεπτά.

Δοκιμάζετε τον τραχανά και εάν χρειάζεται προσθέτετε λίγο βραστό νερό. Μόλις είναι έτοιμο το τραχανότο, ρίχνετε στην κατσαρόλα τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνετε , ανακατεύετε και σερβίρετε.

Δείτε επίσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Time Out

13 και 14 Σεπτεμβρίου

Time Out

Το μυροβόλο περιβόλι και η ιστορική έπαυλη πλημμύρισαν από κόσμο που άκουσε με αίσθημα μεγάλης  συγκίνησης  τα όσα ειπωθήκαν από τους εκλεκτούς προσκεκλημένους ομιλητές ...

Time Out

Ξεκινάει από την 1η Οκτωβρίου, σπάζοντας το άβατο και αγκαλιάζοντας το γέλιο, με τον Λάμπρο Φισφή να πρωταγωνιστεί