Συνταγές

Ριζότο με κοτόπουλο καρμπονάρα

Γρήγορο και εύκολο φαγητό

 

Υλικά (για 4 μερίδες):

2 κουτ. ελαιόλαδο
300 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε 4 λεπτές φέτες
140 γρ. ζαμπόν καπνιστό ή μπέικον κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
300 γρ. ρύζι για ριζότο
250 ml λευκό ξηρό κρασί
700-800 ml ζωμός κοτόπουλου ζεστός
100 γρ. αρακάς
25 γρ. τριμμένη

 

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζετε το κοτόπουλο για 3 λεπτά την κάθε πλευρά. Το βγάζετε και το αφήνετε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζετε το ζαμπόν ή το μπέικον, ώσπου να ροδίσει και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τηγανίζετε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτετε το ρύζι και τηγανίζετε για 1 λεπτό. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία, ρίχνετε στο τηγάνι το κρασί και το αφήνετε να βράσει για 2 λεπτά, ώσπου να απορροφηθεί όλο.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και προσθέτετε τον ζωμό, λίγο-λίγο, ανακατεύοντας και μέχρι να απορροφηθεί όλος. Μόλις μαλακώσει ελαφρά το ρύζι, κόβετε σε λεπτές φέτες το κοτόπουλο, το προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με τον αρακά, το αφήνετε να ζεσταθεί καλά, πασπαλίζετε την παρμεζάνα και σερβίρετε.

Δείτε επίσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Time Out

13 και 14 Σεπτεμβρίου

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version