Φτιάξτε την κλασική παραδοσιακή συνταγή με σπανάκι, ρύζι, σάλτσα ντομάτας και πολλά μυρωδικά!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. ρύζι γλασέ
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
700-800 γρ. νερό
1 κιλό σπανάκι
1/4 ματσάκι άνηθο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
λεμόνι
φέτα
ελαιόλαδο
πιπέρι
ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε καλά.
Βάζουμε το ρύζι, την ντομάτα κονκασέ, το νερό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το σπανάκι, τον μισό άνηθο, το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
Βράζουμε με κλειστό καπάκι σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τον υπόλοιπο άνηθο, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με λεμόνι, φέτα, ελαιόλαδο, πιπέρι και ρίγανη.