Connect with us

Hi, what are you looking for?

Video

Το κοκκινιστό σπανακόρυζο του Άκη (Βίντεο)

Φτιάξτε την κλασική παραδοσιακή συνταγή με σπανάκι, ρύζι, σάλτσα ντομάτας και πολλά μυρωδικά!

 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας

αλάτι

πιπέρι

250 γρ. ρύζι γλασέ

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

700-800 γρ. νερό

1 κιλό σπανάκι

1/4 ματσάκι άνηθο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

 

Για το σερβίρισμα

λεμόνι

φέτα

ελαιόλαδο

πιπέρι

ρίγανη

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.

Προσθέτουμε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε καλά.

Βάζουμε το ρύζι, την ντομάτα κονκασέ, το νερό και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το σπανάκι, τον μισό άνηθο, το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.

Βράζουμε με κλειστό καπάκι σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τον υπόλοιπο άνηθο, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με λεμόνι, φέτα, ελαιόλαδο, πιπέρι και ρίγανη.

 

 

Δείτε επίσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Time Out

13 και 14 Σεπτεμβρίου

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου