Συνταγές

Κανελόνια με προσούτο και σπανάκι

Για τους λάτρεις των ζυμαρικών.

Υλικά:

500 γρ. κανελόνια έτοιμα
750 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, βρασμένο και ψιλοκομμένο
200 γρ. προσούτο κομμένο σε κύβους
4 κουτ. της σούπας βούτυρο
1 μεγάλη πατάτα βρασμένη και περασμένη από το μύλο του πουρέ
100 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους
1 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
100 γρ. πεκορίνο τριμμένο

Εκτέλεση:

Κάνετε ένα μείγμα από το σπανάκι, το προσούτο, την πατάτα και τη μοτσαρέλα, γεμίζοντας με αυτό ένα-ένα τα κανελόνια, τα οποία τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο ταψί, σε μία στρώση.

Τα ραντίζετε από πάνω με το τριμμένο πεκορίνο και τα περιχύνετε με ένα φλυτζάνι κρέμα γάλακτος. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να γκρατιναριστούν καλά και τα κανελόνια να τρυπιούνται με το πηρούνι. Αν χρειαστεί προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος ή ακόμα και μισό φλυτζάνι γάλα.

Δείτε επίσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Time Out

13 και 14 Σεπτεμβρίου

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version