Συστατικά:
Για το χοιρινό
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
ξύσμα γκρέιπφρουτ, από 1 γκρέιπφρουτ
χυμό γκρέιπφρουτ, από 1 γκρέιπφρουτ
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. μουστάρδα, απαλή
3 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ρίγανη
1 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
2 1/2 κιλά μπριζόλες χοιρινές, λαιμό
1 πορτοκάλι
2-3 κλ. δεντρολίβανο
Για τον πουρέ αγκινάρας
750 γρ. αγκινάρες, κατεψυγμένες
80-1000 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. λάδι τρούφας
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
ελαιόλαδο
ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης:
Για το χοιρινό
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε στο μπολ το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι, το γκρέιπφρουτ και το λάιμ.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, τη ρίγανη, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε την κάθε μπριζόλα μέσα στο μπολ να μαριναριστούν και τοποθετούμε τη μια πάνω στην άλλη. Περνάμε δύο μικρές σούβλες για να σταθεροποιηθούν και τις μεταφέρουμε σε λαδόκολλα με αλουμινόχαρτο. Περιχύνουμε με όλη τη μαρινάδα από το μπολ.
Κόβουμε ένα πορτοκάλι σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε ανάμεσα από τις μπριζόλες. Προσθέτουμε και το δεντρολίβανο. Μπορούμε να βάλουμε το πορτοκάλι με τη φλούδα ή χωρίς.
Δένουμε με σπάγγο και τυλίγουμε πολύ καλά με το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα.
Μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε για 3 ώρες. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε 20-30 λεπτά να πάρει χρώμα.
Για τον πουρέ αγκινάρας
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τις αγκινάρες και βράζουμε 20-30 λεπτά.
Σουρώνουμε και μεταφέρουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια για να πολτοποιηθούν.
Βάζουμε το βούτυρο, το λάδι τρούφας, αλάτι, πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν βελούδινο πουρέ.
Σερβίρουμε με πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο.